A walk through cultural heritage - cities that grew out of a castle/palace

Web site projekta: https://awalkthroughculturalheritage.weebly.com/

We want to encourage pupils, who live in cities which grew out of castles or palaces, to join us on this journey. In most cases, the town or city grew up around or alongside the castle, or the castle was built in order to reinforce the defences within or as part of the line of fortification ringing the settlement.

Opširnije:A walk through cultural heritage - cities that grew out of a castle/palace

Erasmus+ projekti

 

Erasmus+ projekti  III.gimnazije  Split:

 1-  KA1   projekt  Education for Tomorrow“

 2-  KA2   projekt  „ONE LAND ONE THOUSAND LANDSCAPES“

 

Prošle godine školski projektni tim napisao je prijedlog projekta Erasmus+ „Education for Tomorrow“ čije financiranje je  odobreno od strane Agencije za mobilnost i programe EU.  Na taj način omogućeno je usavršavanje  nastavnika u drugim europskim  državama.

 Naše profesorice sudjelovale su na različitim tečajevima u Europi, upoznale nove, inovativne i kreativne načine poučavanja. Novostečena znanja, iskustva i kompetencije primijenit će u vlastitom svakodnevnom radu i prenijeti ostalim nastavnicima u školi kako bi ih potaknuli na pozitivne promjene. Krajnji cilj je zadovoljan i motiviran učenik.

Ostvareni su brojni kontakti i započela je komunikacija s kolegama iz brojnih europskih zemalja. To nam je pružilo mogućnost pokretanja i drugih europskih projekata u školi  i uključivanja sve više učenika i nastavnika u međunarodne aktivnosti.

Nastavnice koje su sudjelovale na seminarima projekta Education for tomorrow uz suradnju naših novinarki Dore i Ivane napisale su tekstove kojima vas vodimo kroz naše seminare.

Julijana Novaković, prof.informatike i matematike bila je u Helsinkiju od  17.-21.04.2016.na seminaru „BEST  PRACTICES BENCHMARKING

Danica Bavčević, školski psiholog, prof. psihologije i voditeljica smjene A i voditeljica školskih Erasmus+ projekata bila je prvo u Lisabonu od 15.-20.05.2016. na seminaru „COACHING IN EDUCATION“, a zatim u Stockholmu od 24.-30.07.2016. na seminaru „READING THE CITY“

Maja Duplančić, školska knjižničarka bila je od  13.-18.06.2016.na Islandu na seminaru „LANDSCAPE AND LEGENDS“

Adriana Kovačević, prof. engleskog i talijanskog jezika bila je od 11.-22.07.2016. u  Dublinu na seminaru  „ENGLISH AND CULTURE

Neda Križanović, prof. povijesti i latinskog jezika bila je od 31.07.-06.08.2016. u Stockholmu na seminaru  „SMILE“