… Kao iznenadni bljesak munje, zagonetka je riješena. Nisam u stanju reći što je bila nit koja je povezala ono što sam od prije znao s onim što je učinilo moj uspjeh mogućim… 

                      ( iz Gaussova pisma Lobačevskom) 

Karl .mFriedrich Gauss, princeps mathematicorum, 1777. – 1855. 

Svatko tko matematiku razumije, voli i štuje, tko je osjetio onaj sjajni trenutak konačnog rješenja, zadovoljstva nakon dugog traženja, prepoznat će se u ovom tekstu. 

Svatko tko čita ove retke, bilo da se već zarazio, ili tek želi postati učenikom ove škole, tko želi razumjeti svijet, zna da će otkrivajući njene tajne, ljepotu i simetriju pronaći njene tragove svuda oko sebe. 

Učeniče, matematika te okružuje, u svakom trenutku, u svakom danu! U sačama pčela, u laticama cvijeća… naći ćeš Fibonaccijev niz. U dimenzijama vrata i prozora, u konturama savršeno lijepog lica i mjerama tijela krije se zlatni rez, a u harmoniji glazbe graf funkcije sinus. 

U našoj školi učit će te učitelji koji vjeruju u učenikove sposobnosti i u njegov konačni uspjeh, koji na tradiciji gimnazije Ćiro Gamulin i Matematičko-informatičkog obrazovnog centra (MIOC) provode modernu, dinamičnu nastavu matematike usmjerenu prema pojedincu. 

Naši učenici odlaze na državna natjecanja i olimpijade, postižu 100%-tne rezultate na državnim maturama, upisuju s lakoćom fakultete primarnog izbora, sudjeluju na Zlatnoj večeri matematike, surađuju na mnogim projektima, plesom rješavaju kombinatoriku i, u konačnici, vole i žive matematiku. 

Tvoje je da uroniš u njen svijet otvorena srca, ali s odlučnošću i poniznošću, da razviješ svoju maštu i kreativnost jer, kao što stihovi kažu: ,,Pokretač matematike nije zaključivanje, nego mašta“. 

Augustus de Morgan, 1806.-1871. )