Radovi učenika ( mentor Julijana Novaković )

Nastava u školi obiluje brojnim i raznolikim inovacijama u procesu učenja i poučavanja, a posebno se ističe inovativnim primjenama uporabe informacijsko komunikacijskih tehnologija u odgojno-obrazovnom procesu.Naši učenici su generacija koja je odrasla uz novu tehnologiju, igračke i alate digitalnog doba. Za razliku od nas koji smo u djetinjstvu sva prijateljstva stvorila u direktnim društvenim kontaktima, oni danas traže prijatelje po profilima izlistanim na brojnim društvenim mrežama.Učenici koriste razne izvore znanja, samostalno pronalaze odgovore na mnoga pitanja kako bi što bolje prezentirali svoje radove. Interes učenika za takav rad generacijski je velik, a nastava interesantnija.U našoj se školi nastava Informatike odvija tri sata tjedno, dakle 105 sati godišnje u prvom, drugom i trećem razredu te 96 sati u četvrtom razredu. Organizirana je tako da učenici imaju svaki tjedan dva sata teorije i svaki drugi tjedan dva sata praktikuma u kabinetu informatike.U radu se služimo udžbenicima koji su odobreni od strane ministarstva, ali i mnoštvom dodatnih materijala koje pripremaju nastavnici.

Uz redovnu nastavu organizirana je i dodatna nastava koja obuhvaća izradu i održavanje mrežnih stranica škole, kao i izradu učeničkih projekata. Težište programa dodatne nastave je usmjereno na razvijanje samostalnosti u radu te poticanje kreativnosti, ali i inicijative učenika. Učenici na taj način stječu znanja potrebna za rad u modernim informatičkim tvrtkama.

Naši učenici redovito sudjeluju na Natjecanju iz informatike gdje već godinama ostvaruju zapažene rezultate na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini.

            Redovito sudjelujemo i  na sljedećim događanjima:

  • HONI-a, natjecanja u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i cijelog svijeta
  • Dabra, međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja
  • EDIT-a besplatne škole programiranja u kojoj se učenike osnovnih i srednjih škola podučava osnovama programiranja i izradi web stranica u tri različita programa pohađanja.

Podržavamo i pratimo sva IT događanja koja se odvijaju u Splitu. Zainteresirani učenici mogu poslušati zanimljiva predavanja stručnjaka iz raznih IT područja kao što su DUMP days, Shift Conference. Na ovaj način učenici imaju priliku steći uvid u najnovije tehnologije kroz praktičan rad na radionicama koje vode stručnjaci iz industrije.