U našu se školu napokon vratio dobro nam poznati maskenbalski šušur. Zbog školskih su praznika maškare prebačena s pokladnog utorak na petak. Razlog više za dodatno slavlje. Zajedništvo i obilje kreativnosti izmamilo je osmijehe i unijelo radost u svaki kutak škole. Razredi su bili rezervirani za završno  pripremanje i dogovaranja detalja oko razrednih grupnih maski koje su se prezentirale pred budnim okom stručnog žirija. Svi su se željeli predstaviti u najboljem svjetlu jer se glavna nagrada nije smjela propustiti.

Do zadnjeg se trena nije znalo što će naša kreativna Dunja Ajduković Kaleb osmisliti za grupnu masku i maskenbalsku kreaciju profesora. Već godinama u sve svoje maske unosi prepoznatljivi šarm koji nas oduševljava svojim duhovitim i pomno dorađenim detaljima. Kada je povorka krenula iz zbornice, svakojake mačke zavladale su školom!  Tweety je vidio i mica mace i macu Marie iz visokog društva. Miš je ukrao vrijedan kovčeg, a nakon mačkaste povorke pročitana mu je šentenca.

Potom su uslijedila predstavljanja razreda. Supertalent show 4. f razreda i Bauštelci koji reorganiziraju miočku zgradu 2. c razreda odnijele su pobjedu. Mogli smo vidjeti i Kolo sreće, vjenčanje ženo-muškarca i muškarco-žene pa čak i Rusije i Ukrajine. Kikine suze iliti koliko je naša razrednica suza prolila zbog našeg neznanja dobro su nas nasmijale. Bilo je tu i TV programa, miočkih varijanti Breaking bada i Men in blacka, živih partija šaha, umorstvo Cezara, pomno uvježbana koreografija za pjesmu Mama ŠČ Leta 3… Rušila se e-Trema i pripremao se sprovod našoj pokojnoj stranici, prikazivao se okršaj s mafijom i kilažom u Životu na vagi. Liječnici su intervenirali zbog sportskih ozljeda, a imali smo i jedan porod.

Kreativnosti i zabave nije nedostajalo, a naši su nas učenici ugodno iznenadili svojim brojnim i novootkrivenim talentima. Ljestvica je zaista podignuta visoko! Dobro nam znani duh škole i tradicija silom prilika bili su utišani. No, tradicija se nastavlja. Lijepo je ponovno je osjetiti i čuti u gromoglasnom pljesku, žamoru i smijehu naših učenika i kolega. Presretni smo jer su nam se školske maškare konačno vratile. U visokom stilu! Zahvaljujući svima vama…