III. gimnazija, Split po svom nastavnom planu i programu je prirodoslovno-matematička gimnazija.
Škola je prepoznatljiva po izvrsnoj opremljenosti, organiziranosti i uspješnosti naših učenika u svim područjima. Nastava je organizirana  kabinetski, a ostvaruje se u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.
Ponosimo se izvrsnom strukturom nastavnog kadra, pozitivnim i poticajnim školskim ozračjem, kvalitetnom komunikacijom svih sudionika odgojno-obrazovnog pocesa te izraženim senzibilitetom za svakog učenika. Profesori su stručni i motivirani te se kontinuirano usavršavaju kako bi svojim učenicima omogućili dostizanje najviših odgojno-obrazovnih ciljeva te  što uspješnije odgovarali na promjene i zahtjeve suvremenog društva.

Provodimo laboratorijske vježbe iz kemije i biologije te vježbe iz informatike.
Nudimo dodatnu nastavu za nadarene učenike iz matematike, fizike, kemije, biologije, informatike,logike, engleskog i hrvatskog jezika.
Domaćini smo Centra izvrsnosti iz matematike.
Redovito osvajamo prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz svih predmeta i vrlo uspješno sudjelujemo na međunarodnim olimpijadama. Takvi uspjesi nikad ne dolaze slučajno nego su plod kontinuiranog rada, obveznog usavršavanja svih nastavnika te uvođenja novih metoda podučavanja.

Svojim učenicima nudimo brojne izvannastavne aktivnosti poput: Web grupe, Prirodoslovne grupe, Volonterske grupe „Miočići“, Novinarske grupe, Psihološke grupe, Školskog sportskog kluba, Debatnog kluba.
Sudjelujemo i u raznovrsnim projektima i manifestacijama kao što su: Erasmus + KA2 projekt partnerstva među školama, eTwinning , „Euroscola“, „Ponos domovine“, „AISEC: Svijet na dlanu“, “World Maths Day“, „Zlatna večer matematike“, „Projekt STEM“, „Festival znanosti“ i „Tjedan psihologije“, itd.

Već 2000. godine dobili smo Ministrovo priznanje, a 2003. Povelju Republike Hrvatske za kvalitetan rad i postignuća u odgoju i obrazovanju svojih učenika.

Na upisnim rang listama fakulteta naši su maturanti redovito na prvim mjestima, a uvidom u njihov daljnji uspjeh na studiju može se reći da su izuzetno uspješni i cijenjeni u svojim strukama.

Po završetku obrazovanja u našoj školi, naša suradnja s učenicima ne prestaje. Često nas posjećuju, kontaktiraju sa svojim razrednicima te preporučuju našu školu i mlađim članovima svojih obitelji.

Dokumenti i poveznice

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

N A T J E Č A J za upis učenika u prvi razred školske godine 2022./2023.

III. gimnazija, Split-PREZENTACIJA ZA OSMASE

Letak za osmaše

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole
Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole 
Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole
Poveznica na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Popis udžbenika:

https://trema.hr/services/nastava/popis-udzbenika-za-skolsku-godinu-2022-23/