Projekt ‘Bus znanja’ započeo je u rujnu prošle godine i traje cijelu školsku godinu 2019./2020. Osmislile su ga profesorice matematike II. gimnazije iz Splita, III. gimnazije iz Splita i Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, a provode ga učenici tih škola. 

Pokretačka motivacija cijelog projekta leži u ideji da nikada nije kasno naučiti i saznati nešto novo te da te nove spoznaje možemo steći i u najobičnijoj svakodnevnoj životnoj situaciji kao što je vožnja autobusom. Naime, učenici ovih škola odlučili su svojim sugrađanima (a i šire, jer se radi o autobusnim linijama koje voze od Trogira do Omiša) pokazati aktualnost matematike u svakodnevnom životu i to izrađujući plakate zanimljivih tema, a ti se plakati onda voze u Prometovim autobusima na oglasnom prostoru.

Osim što sami odabiru zanimljive i poučne teme, učenici potpuno samostalno, bez uplitanja mentora, osmišljavaju plakate, a posebno su kreativni prilikom završnog grafičkog oblikovanja. U grupnom radu razvijaju  i timski duh, povezuju znanja iz različitih predmeta te su puni ideja koje onda na svima razumljiv način, ali ne oduzimajući na preciznosti, izražavaju na svojim plakatima. 

Evo nekoliko njihovih radova….