Treća gimanzija, Split škola je koja već neko vrijeme nosi epitet jedne od najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj. Naša škola, popularno zvana MIOC, je gimnazija prirodoslovno-matematičkog smjera. Tradicionalno održavamo visoku razinu rada, a naši učenici osvajaju brojne nagrade na državnim natjecanjima i međunarodnim olimpijadama. Protekla godina bila je izuzetno uspješna. S ponosom ističemo da su naši učenici ovjenčani pohvalama i medaljama s međunarodnih natjecanja i olimpijada iz kemije, matematike, fizike, prirodoslovlja i robotike.

Premda je u središtu našeg rada prirodoslovno-matematička znanost, velikih uspjeha imamo i u natjecanjima iz društvenih i humanističkih predmeta, a ostvarujemo i zapažene sportske rezultate. Sudjelovanjem u brojnim projektima (Erasmus+, eTwinning), širimo poznanstva i znanja učenika te razvijamo njihovu maštu i umjetničko izražavanje. Programski sadržaji prilagođavaju se učenicima tako da oni svoje interese mogu iskazati ne samo pohađanjem dodatne nastave. Naime, raznovrsne grupe koje škola nudi prilika su za dodatna upoznavanja, druženja, ali i učenja. Inzistiramo na visokim odgojnim standardima, stoga ne zanemarujemo ni volonterski rad. Rado se odazovemo i pridružujemo brojnim humanitarnim akcijama.

Po rezultatima državne mature, jedna smo od najboljih škola u Hrvatskoj. Prošlu školsku godinu našli smo se na izvrsnom trećem mjestu, prema broju najuspješnijih učenika na državnoj maturi. Nagrada Soljačić za ostvareni najbolji rezultat na maturi iz matematike i fizike pripala je već drugi put zaredom učenici naše škole.

Izdvojeni smo među deset srednjih škola čiji su učenici gimnazijskog programa na maturi 2018. godine ostvarili najvišu prosječnu ocjenu u RH. Rezultati državne mature iz obaveznih predmeta A razine: Hrvatski jezik – 1. mjesto (prosječna ocjena 4.16), Matematika – 2. mjesto (prosječna ocjena 4.07) i Engleski jezik – 5. mjesto (prosječna ocjena 4.44).

Poznata je činjenica da se maturanti ove gimnazije uspješno upisuju na najprestižnije fakultete u Hrvatskoj i inozemstvu. Već dugi niz godina, za izuzetna postignuća u radu s učenicima, dobivamo prestižna priznanja od zagrebačkog FER-a i splitskog FESB-a.  Radujemo se uspjesima naših đaka. Vjerujemo da ćete i vi postati dio naše priče.