III.gimnaziji, Split dodijeljena je oznaka eTwinning škole za 2019. i 2020. godinu te je tako priznata kao jedna od vodećih škola na području primjene inovativnih i kreativnih pristupa tehnologiji, promicanja stalnog stručnog usavršavanja nastavnika te poticanja suradnje u nastavnoj praksi među školama Europske unije.

Stoga smo upriličili svečanost koja je održana na Dan Europe, 9. svibnja 2019. u prostorijama školske knjižnice, a sudionici su bili brojni nastavnici iz osnovnih i srednjih škola Splita, a i šire. Sudionici su imali priliku nadahnuti se i informirati o mogućnostima koje se nude nastavnicima kroz eTwinning zajednicu škola diljem Europe (školski projekt koji financira Europska Komisija dostupna putem mrežne platforme www.etwinning.net ),a dio je Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

U okviru eTwinning svečanosti organizirali smo slijedeće aktivnosti:

mrežni kviz namijenjen svim sudionicima skupa, zatim prezentacija naših najuspješnijih eTwinning aktivnosti te predavanja eTwinning ambasadorice Julijane Novaković, prof. za nastavnike osnovnih i srednjih škola.

Manifestacija ja započela pozdravnom riječju ravnateljice III. gimnazije, Split. Tom prilikom je profesorica Deana Bokšić istakla da je priznanje, oznaka eTwinning škole, veliko postignuće, ali i obaveza za sve eTwinning timove te motivirajući primjer svim školama u toj zajednici. Pozvala je naše kolege iz drugih škola da se uključe te sljedeću manifestaciju ovog tipa organiziramo zajedno.

Naši najuspješnijih eTwinning projekti u školskoj godini 2018./2019.:

od ideje do realizacije možete pogledati na poveznici: https://biteable.com/watch/etwinning-aktivnosti-u-iiigimnaziji-split-2271476