NOSITELJI PROJEKTA: Organizacijski odbor koji vode profesorice: Adriana Kovačević, Maja MIlanović Fridel i Ivana Pločkinić u suradnji s učenicima.

CILJEVI:

  • Obogaćivanje opće kulture i upoznavanje s različitim profesijama,
  • Učenje kroz zabavu i druženje,
  • Razvijanje samostalnosti u radu i ostvarivanju uspjeha,
  • Razvijanje prilagodljivosti skupnoj suradnji u postizanju ciljeva,
  • Stjecanje novih iskustava,
  • Upoznavanje i druženje s ostalim učenicima škole.

Noć karijera “Noć karijera – hUMAN”

1. NOĆ KARIJERA

ŽIVJETI MEDICINU

U sklopu projekta NOĆ KARIJERA U u MIOC-u,  5. prosinca 2019. održana je prva tribina pod nazivom  Živjeti medicinu.  Cilj je projekta upoznati učenike naše škole s različitim zanimanjima i životnim putevima uspješnih ljudi, a kako se za medicinu odlučuje veliki broj učenika, odlučili smo započeti ovom vrlo zanimljivom temom.

Počašćeni smo što su se našem pozivu odazvali uvaženi liječnici

specijalist transfuziolog dr.med. Vedrana Burilović, 

specijalist neurolog dr. med. Krešimir Čaljkušić,

subspecijalist fetalne medicine prim. dr. sc. Marko Vulić

te dječji gastroenterolog dr. med. Vanda Žitko.

Cijenjeni gosti velikodušno su i iskreno podijelili s nama vlastita iskustva, izazove s kojima se svakodnevno susreću te lijepe i manje lijepe stvari vezane uz njihov poziv koji se povrh svega živi, a ne samo radi. U neformalnoj i ugodnoj atmosferi naši su učenici imali priliku saznati sve što ih zanima o životu s medicinom.

“Najave događanja”

Noć karijera – hUMAN“Noć karijera – hUMAN”

2. NOĆ KARIJERA

U srijedu 19. veljače održana je druga Noć karijera s temom hUMAN. Glavni cilj ove tribine jest učenicima približiti različite profesije, karijere, životne puteve i lokalne zajednice, a tu večer za predstavljanje humanstičkih znanosti bili su zaduženi: Antonela Marić, Nikola Marangunić i Veljko Popović.

Nakon pozdravnog govora ravnateljice te uvodne riječi nastavnice Pločkinić, gosti su se predstavili. Profesorica Marić otvorila je izlaganje s par riječi o Filozofskom fakultetu u Splitu na kojemu je predavač, te je prešla na vrlo zanimljivu temu prevođenja. Zatim nam je profesor Marangunić pričao o dolasku iz društvenih znanosti na Prirodoslovno matematički fakultet i o svojoj ljubavi prema psihologiji. Zadnji se predstavio profesor Veljko Popović sa svojim zanimljivim životopisom; put od FESB-a do Umjetničke akademije, ulazak u svijet animiranih filmova, a usputno je spomenuo dosta duhovitih i životnih anegdota. Drugi dio tribine bio je interaktivnoga tipa: auditorij je postavljao pitanja gostima koji su se i tu dotakli različitih tema i ponudili zanimljive odgovore.
Vrlo ugodna atmosfera potakla je slušatelje na mnoga zanimljiva pitanja, a gosti su rado odgovarali na njih. Sastanak bi trajao još duže da nije bio prekinut zbog kasnog sata (i kucanja roditelja). Druženje je zaključeno sa zajedničkom misli gostiju: sve je moguće postići uz dobru motivaciju i naporan rad.

Noć karijera – SOCIAL DISTANCE CAREER NIGHT

3. NOĆ KARIJERA

Nakon uspjeha prve dvije tribine, Noć karijera došla je do trećeg izdanja u novom, prikladnom ruhu – pozivamo vas na videokonferenciju Social Distance Career Night. Čast nam je ugostiti Jasminu Beganović Chauvin i Juana Pabla Chauvina, bračni par s titulama doktora znanosti stečenih na jednom od najprestižnijih…

http://Ekipa iz MIOC-a i ekipa s Harvarda: Velike stvari se ne događaju samo drugima