Mirko Armanda, učenik 1.a razreda,bio je sudionik četiri državna natjecanja u 2017/2018 godini.

U Puli je ostvario 9. mjesto pod mentorstvom profesorice Fizike Nele Dželalije. Dobro se zabavio susrevši svoje prijatelje s prijašnjih natjecanja,ali i ekipu iz Metkovića.

Nakon dana odmora otputovao je u Crikvenicu gdje je sudjelovao u Kemiji,Biologiji i Geografiji,koja se pisala u Vukovaru,no zbog iznimnosti situacije poslan je državni povjerenik s testom u Crikvenicu i tako je naš Mirko osvojio 2.mjesto iz Geografije, a komentira da je test bio teži nego inače.

Natjecanje iz Kemije održavalo se 22.-25. travnja gdje je magistra Marina Luetić došla s dvojicom učenika, Mirkom Armandom (1.a) i Lukom Bulićem Bračuljom (2.a).Poslije praktičnih radova kroz jutro i teorijskog dijela nakon ručka objavljeni su rezultati. Mirko i Luka osvojili su prva mjesta!

25.-28. travnja na Biologiji Marko,Jakov i Mirko otišli su u samostalnu pustolovinu na planinu gdje su bježali od divlje životinje,ovi profesionalci zaključili su da je bila riječ o vepru ili puhu. Istražili su i obližnju utvrdu Gradinu Badanj. Na kraju je osvojeno 9. mjesto.