Nakon što smo se oprostili od roditelja 15. rujna u 22:00, krenuli smo u dugu noćnu vožnju.

Rano ujutro došli smo u Beč i odmah, dočekani oblačnim vremenom, krenuli u razgledavanje.

Nije nam bilo naporno hodati gradom jer smo znali da nas ubrzo čeka zabavni park Prater gdje ćemo provesti nekoliko sati.

Sutradan smo posjetili prirodoslovni muzej i dvorac Schonbrunn i šetajući njima smo se itekako umorili.

Nakon malog kašnjenja (zbog velikog reda u KFC-a) bili smo na putu za Prag.

Sljedećih dana nas je čekao obilazak Praga i njegovih znamenitosti. Uz razgledavanje samog grada, posjetili smo zoološki vrt i ručali na rijeci Vltavi, a slobodno vrijeme smo provodili u suvenirnicama, šoping centrima, kupujući u SubWay-a ili u obližnjoj trgovini, popularno zvanoj "Kod Kineza".

Naravno, svaki dan je bio popraćen večernjim izlaskom u klub, nakon čega obavezno jelo u McDonald's-a ili AliBaba kebaba (hvala vodiču Marku što se brine za našu glad i u 2 ujutro).

Također, obavili smo i par izleta.

Prvi u Karlovy Vary gdje smo posjetili tvornicu njihovog poznatog alkoholnog pića Becherovke, koju smo u turi u probali (možda se baš zato taj gradić većini najviše dojmio).

Drugi izlet bio je u Kutnu Horu koja je poznata po rudniku srebra i crkvi svete Barbare i pritom smo stali u malu, ali jezovitu crkvicu koja je uređena isključivo ljudskim kostima (30 - 40 tisuća ljudi). Nakon posjeta velikoj crkvi, spustili smo se u rudnik u kojem smo se morali saginjati i previjati da prođemo kroz uske prolaze.

Ubrzo je došla i zadnja noć koji je većina prošla bez spavanja s obzirom da smo u ranim satima morali krenuti prema Salzburgu.

Na putu za Salzburg posjetili smo duboki rudnik soli kroz koji smo putovali nogama, toboganom ali i brodom.

Došli smo u Mozartov grad gdje nas je dočekao festival na kojem se nažalost nismo mogli zadržati. Razgledali smo grad i vidjeli i Mozartovu kuću, večerali i uputili se prema Splitu.

Mislim da ne moram napominjati da je ovo putovanje koje ćemo pamtiti do kraja života.

Toma Puljak, 4.a