Svim našim profesorima čestitamo Svjetski dan nastavnika
.
Prirodoslovno - matematička gimnazija Dobrodošli na stranice III. gimnazije Split, popularno zvane MIOC.
Naša je škola još jednom opravdala epitete kojima nas iz godine u godinu hvale – jedne od najboljih i najuspješnijih gimnazija u Republici Hrvatskoj. Tome u prilog svjedoči i izvrstan uspjeh ove generacije na ispitima državne mature te, napose, ostvarenja naših izvanrednih pojedinaca. Premda su naši učenici skloniji prirodoslovno-matematičkom području, sjajne su rezultate postigli iz…
.....
Dragi maturanti, stigao je dan kada se opraštate od svojih školskih klupa, reskog zvuka školskog zvona koji je označavao početak, ali i spasonosni završetak školskog sata. Opraštate se od svojih učionica koje kriju mnoge tajne, sreću, ali i poneku kap tuge skrivenu unutar vašeg četverogodišnjeg školovanja. Nažalost, opraštate se s nama iz daljine. Neobične okolnosti…

O nama

Naša škola, popularno zvana MIOC već neko vrijeme nosi epitet jedne od najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj. Protekla godina bila je izuzetno uspješna.

Nastavni program

Nastavni plan i program prirodoslovno-matematičke gimnazije naročito je usmjeren na stjecanje znanja i vještina u području matematike. 

Vizija i misija škole

Pridonosimo razvoju društva potičući kod mladih znatiželju, razumijevanje i toleranciju prema različitostima te pozitivni utjecati na život drugih pružajući vrhunsko obrazovanje.

Izvannastavna aktivnost

Izvannastavna aktivnost je oblik aktivnosti koji škola planira, programira, organizira i realizira, a u koju se učenik samostalno, neobvezno i dobrovoljno uključuje.