Slaven Alfirević, 4A (2023/24) učenik III. gimnazije, Split, koji je od osnovne škole pokazivao interes za predmete STEM područja, osobito za kemiju. Upisavši se u našu gimnaziju, sve je godine učenja sudjelovao na Državnom natjecanju iz kemije, redovito postižući iznimne rezultate. Ukupno, jednom je bio državni prvak (šk.god. 2021./22.), a ostalih godina (2020./21., 2022./23., 2023./24.), osvojio je drugo mjesto na istom natjecanju. Kao jedan od najuspješnijih natjecatelja pozvan je na pripreme za sudjelovanje na Međunarodnoj Mendeljejevljevoj kemijskoj olimpijadi (IMChO, Shenzhen (NR Kina), 2024.) te je na testiranju izabran za člana hrvatske ekipe. I na ovom je natjecanju ostvario zapaženi rezultat.

Slaven se, između ostalih svojih kvaliteta, isticao i spremnošću da pomogne svojim razrednim kolegama, sudjelovao je u svim njihovim aktivnostima te je bio izabran i za najboljeg učenika razreda.


Za svoje je rezultate nagrađivan i od Splitsko-dalmatinske županije, a zaslužio je i izravan upis na studij Kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Ostale objave