Dan škole svake godine obilježimo na poseban način. Budući da nam je stiglo proljeće te da je 21. ožujka ujedno i Dan darovitih učenika, ove su godine nastavnici za svoje đake osmislili brojne zabavne, ali i poučne radionice. Trebalo je iskoristiti dan u potpunosti. Školskim hodnicima i na sportskim terenima odjekivali su povici natjecateljskog duha. Učenici su prezentirali vještine i spretnost, htjeli su pobijediti u znanju te, konačno, izboriti glavnu nagradu.


Teško je bilo odlučiti se za samo jednu aktivnost. Kako složiti što kvalitetnije timove i nadmudriti protivničku skupinu? Možda je bolje kombinirati ekipu s učenicima iz obje smjene? U ponudi su bile brojne inačice društvenih igara i kvizovi: Matematički pub kviz, Pub kviz iz opće kulture, MIOC kviz, Kvizić-brzić, CroPictionary, Igra asocijacija i Alias. Naravno, sve je bilo u skladu s nastavnim sadržajem. Opcije su bile i Robotika, GeoGebra, Fizika u praksi te predavanje: Blockchain – kriptovalute u praksi. No, timovi se nisu natjecali samo u znanju. Na sportskim terenima trebalo se nadmetati s loptom igrajući nogomet ili košarku.


Bio je to zaista dan za pamćenje. Veseli nas činjenica da smo zajedničkim snagama ispisali još jednu lijepu uspomenu u školskim dnevnicima sjećanja nas i naših učenika.

Ostale objave