,,Iz Vukovara se ne može otići.

Točnije, ne može se otići sasvim, premda su mnogi pokušavali. Moguće je taj grad napustiti na neko vrijeme, moguće je čak ponekad imati i osjećaj da smo posve prekinuli s njim, ali definitivnog rastanka s Vukovarom nema…” (Pavao Pavličić, Dunav)

Budući da su žrtve Vukovara i Škabrnje najmasovnije u Domovinskom ratu te da ih povezuje isti datum, 18. studenoga, cijeli ovaj mjesec u nama uvijek budi i bolna sjećanja na sve strahote rata. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje datum je koji se obilježava s posebnim pijetetom,  stoga je naša škola ove godine odlučila posjetiti Grad Vukovar, grad heroj i simbol rata.

Učenici trećih razreda za vrijeme svog osnovnoškolskog obrazovanja zbog pandemije nisu imali priliku obići memorijalna mjesta Vukovara kako bi odali dostojnu počast svim žrtvama. U projektu izrade plakata učenici su dublje i šire istražili i shvatili značaj i veličinu žrtve ovog grada. Njihovi kreativni uratci dokaz su da rijeka zaborava nikada neće preplaviti Vukovar. Sigurni smo da će im ulice grada i Vukovarci ispričati priču zbog koje vječni plam slobode neće nikada ugasnuti ni u srcima naših učenika.

 

 

Ostale objave