Dragi učenici, ljubitelji matematike i oni koji će to tek postati, za sve vas evo još jedna lijepa mogućnost stjecanja dodatnog znanja koje vam nitko ne može oduzeti.

Sve detaljnije informacije možete naći u tekstu koji slijedi.

Poštovani,

moje ime je Matej Vojvodić i dopredsjednik sam udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” koja se bavi radom s nadarenim učenicima srednjih škola i viših razreda osnovne škole (sve naše aktivnosti možete pratiti na https://mnm.hr/). Šaljem vam ovaj mail pošto su se vaše škole i vaš rad s mladim matematičarima istaknuli nad drugima, te se nadam da ćete svojim učenicima proširiti obavijest.

Javljam Vam se vezano za novu aktivnost koju udruga MNM pokreće – online natjecanje MONOM (https://www.skoljka.org/monom23/).

Natjecanje se održava na Školjci (našoj web platformi za natjecanja i arhivu zadataka) u 4 kategorije, otprilike prilagođene 5. i 6. razredu OŠ (početnici), 7. i 8. razredu OŠ (kadeti), 1. i 2. razredu SŠ (juniori) te 3. i 4. razredu SŠ (seniori). Sastoji se od nekoliko kola, svaki u trajanju od otprilike mjesec dana. Natjecanje će se kroz kola održavati od listopada do najvjerojatnije svibnja, a nekoliko najboljih u svakoj kategoriji bit će pozvano na završnicu koja će odlučiti o konačnom poretku i pobjedniku svake kategorije. Za najbolje pripremamo i vrijedne nagrade! Za detaljnije informacije pogledajte pravila natjecanja na Školjci: https://www.skoljka.org/monom23/rules/

Sastavljači kola su mentori s višegodišnjim iskustvom u radu s najboljim mladim matematičarima Hrvatske i šire, mentori udruge Mladi nadareni matematičari i mentori na MetaMath tečaju. Zadaci prvog kola bit će dostupni su već sad, a prvo kolo završava 30.11.2023. u 23:59. Kola su zamišljena da imitiraju težinu zadataka na županijskom (odnosno kasnije državnom) natjecanju, ali da s obzirom na dugo trajanje samih kola ipak zabave i najbolje. U natjecanje se učenici mogu uključiti i kad god žele, a natjecanje je potpuno besplatno.

Ovu aktivnost pokrećemo u želji da učenicima pružimo još jednu mogućnost pripreme za školsko, županijsko i državno natjecanje kroz kontinuiran rad i povratnu informaciju o točnosti rješenja. Također, želimo potaknuti pozitivnu konkurenciju i obnovu matematičke zajednice učenika, što se nadamo da će imati pozitivan rezultat na rezultate svih natjecanja, ali i veću zainteresiranost za matematiku kao kraljicu znanosti.
Matej Vojvodić,

voditelj popularizacijskih aktivnosti i dopredsjednik Udruge,

Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”

matej.vojvodic@mnm.hr – www.mnm.hr

Ostale objave