Pozivamo učenike i profesore da se uključite na 6. Državno natjecanje učenika srednjih škola u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici.

Ovogodišnje Natjecanje traje od 2.10.-21.12.2023., i u tom terminu učenici mogu neograničeno pristupiti svim poučnim sadržajima i vježbama. Tijekom prva dva tjedna Natjecanja učenici mogu rješavati dva probna ispita, a nakon toga i svaki od devet ispita provjere znanja prema istaknutom rasporedu održavanja na web stranici projekta https://ucilica.skole.hr.

Prometna Učilica je već 16 godina jedan od važnijih čimbenika u prevenciji i edukaciji školske djece kao najugroženijih skupina sudionika u prometu. Kontinuirano upoznajemo učenike osnovnih i srednjih škola s aktualnim prometnim pravilima i propisima te s poželjnim načinom sudjelovanja u prometu u raznim prometnih situacijama.

Državno natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja prometne sigurnosti i smanjenju broja stradale djece u prometu uz potporu MUP i Ministarstva znanosti i obrazovanje.

U narednim danima policijski službenici posjetit će Vašu školu i dostaviti Vam TRI plakata za 6. Državno natjecanje. Molimo da se pobrinete kako bi se svi plakati postavili na vidna mjesta u školi.

Prometna Učilica je namijenjena svima, a sve prometne situacije obrađene su kroz odgovarajuće, uzrastu prilagođene sadržaje. Sve aktivnosti na Prometnoj Učilici u potpunosti se provode online, a učenici se samostalno prijavljuju za natjecanje korištenjem AAI@EduHR korisničkih podataka.

Profesorima smo omogućili praćenje napretka i ostvarenih rezultata učenika i škole u realnom vremenu, a od ove godine imaju i mogućnost samostalnog kreiranja i zadavanja ispita za provjeru znanja o prometu, što će dodatno olakšati edukaciju iz ovog životno važnog područja.

Ostale objave