Zainteresirani učenici maturalnih razreda posjetili su Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu kako bi sudjelovali na zanimljivoj radionici pod nazivom ,,Kako kristal raste“. Ovom radionicom želi se na jednostavan način približiti kemijsko inženjerstvo, stoga su učenici imali priliku sudjelovati u provedbi eksperimenta u znanstvenom laboratoriju na Zavodu za kemijsko inženjerstvo.  

Tijekom posjeta održanog u srijedu, 27. rujna, profesori fakultete prikazivali su učenicima eksperiment s otapanjem KCl u vodi nakon čega su im detaljno objasnili zašto se voda ohladila. Osim toga predstavili su im i svoje područje rada te impresivan niz laboratorijske opreme koju koriste u istraživanjima. Posebno su istaknuli važnost kristalizacije, kao ključnog procesa, te upotrebu simulacijske tehnologije u istraživanjima.  

Učenici su posjetili razne laboratorije u kojima studenti fakulteta izvode vježbe. Ovaj posjet pružio im je dublji uvid u područje kemijskog inženjeringa te im je otvorio vrata prema potencijalnim budućim karijerama u ovoj znanstveno disciplini.  

                                    Mario Vrdoljak 4. F

Ostale objave