Otvorena je nova sezona prirodoslovnih aktivnosti

Povratkom u školske klupe, učenici naše škole odlučili su se posvetiti prirodi koja ih uvijek i nanovo inspirira i intrigira. Prilika se ukazala već u subotu, 9. rujna, na radionici ,,Istražujmo čudesni plavi svijet“ u Park šumi Marjan pod vodstvom doc. dr. sc. Eli Marušić, Vesne Dobronić, prof. savj. te Željane Pućo, univ. bacc. ing. admin. nav.

Na radionici je bilo 35 sudionika: učenici III. gimnazije, Split pod mentorstvom Vesne Dobronić, učenici Pomorske škole Split s mentoricom Lenom Lozić, studenti Pomorskog fakulteta Split te skupina osnovnoškolaca i drugi sudionici.    

Radionica je dio ukupne aktivnosti „Istražujmo čudesni plavi svijet“ koja je nastala suradnjom  Pomorskog fakulteta, III. gimnazije i Pomorske škole iz Splita, u sklopu Europske noći istraživača 2023. (ERN 2023) kojoj je glavna tema Znanost je puna čuda.

Više o Europskoj noći istraživača 2023.  možete saznati na poveznici: OVDJE

Osvrt na radionicu u Park šumi Marjan

Radionica je trajala ukupno tri (3) sata. Sudionici su mogli izravno promatrati bioraznolikost u prirodnom okruženju i evidentirali uzorke. Za nagradu i uspomenu dobili su prigodni poklon.

Sudionici radionice mogli su naučiti nešto o usklađenosti našeg tijela s okolinom, važnosti bioraznolikosti općenito, ali i o bioraznolikosti u našem moru. Polaznici su na kraju radionice izradili samoodrživi suvenir. Stavivši u malu epruvetu s morskom vodom djelić zelene alge koja će vršiti fotosintezu i tako stvarati energiju, sudionici su napravili tzv. ,,mali oblak energije“ (to-go-eco-cloud).

Našim učenicima želimo svu sreću i zabavu u daljnjim istraživanjima. Vidimo se u školi i prirodi…

Ostale objave