U srijedu 19. veljače održana je druga Noć karijera s temom hUMAN. Glavni cilj ove tribine jest učenicima približiti različite profesije, karijere, životne puteve i lokalne zajednice, a tu večer za predstavljanje humanstičkih znanosti bili su zaduženi: Antonela Marić, Nikola Marangunić i Veljko Popović.
Nakon pozdravnog govora ravnateljice te uvodne riječi nastavnice Pločkinić, gosti su se predstavili. Profesorica Marić otvorila je izlaganje s par riječi o Filozofskom fakultetu u Splitu na kojemu je predavač, te je prešla na vrlo zanimljivu temu prevođenja. Zatim nam je profesor Marangunić pričao o dolasku iz društvenih znanosti na Prirodoslovno matematički fakultet i o svojoj ljubavi prema psihologiji. Zadnji se predstavio profesor Veljko Popović sa svojim zanimljivim životopisom; put od FESB-a do Umjetničke akademije, ulazak u svijet animiranih filmova, a usputno je spomenuo dosta duhovitih i životnih anegdota. Drugi dio tribine bio je interaktivnoga tipa: auditorij je postavljao pitanja gostima koji su se i tu dotakli različitih tema i ponudili zanimljive odgovore.
Vrlo ugodna atmosfera potakla je slušatelje na mnoga zanimljiva pitanja, a gosti su rado odgovarali na njih. Sastanak bi trajao još duže da nije bio prekinut zbog kasnog sata (i kucanja roditelja). Druženje je zaključeno sa zajedničkom misli gostiju: sve je moguće postići uz dobru motivaciju i naporan rad.

Ostale objave