U III. gimnaziji u Splitu, 18.10. održana je radionica projekta “Sigurna vozačka dozvola”

Cilj projekta je poticanje odgovornog ponašanja mladih u vožnji. Osvijestiti mlade, potaknuti ih na razmišljanje o opasnostima koje će ih slijediti kao prometne sudionike, odnosno, kao mlade vozače i osvijestiti ih na to da su oni kreatori svoje sigurnosti u prometu.

Program “Sigurna vozačka dozvola” odvija se sedmu godinu zaredom unutar Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Uz organizaciju Art Hill d.o.o., partnerstva MUP-a i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, Hrvatske elektroprivrede kao glavnog sponzora, te HANZA medije i Europlakata kao medijskih pokrovitelja,  domaćini projekta u Splitu bili su III. gimnazija, Split te Autoškola Hajduk.

U sklopu projekta, 27 učenika 3. i 4. razreda sudjelovalo je u nizu edukativnih aktivnosti, uključujući interaktivne radionice, simulacije i kvizove, koje su im pomogle u shvaćanju rizika u prometu.

Deset najboljih učenika po rezultatima kviza znanja, na poligonu je rješavalo zadatke koristeći „pijane naočale“, a Bruno Perković, učenik s najbolji rezultatom na kraju radionice, osvojio je besplatnu poduku za vozača B kategorije.

Sudjelovanje u ovom projektu učenicima je bilo  vrlo edukativno i zabavno!

Više o ovoj preventivnoj akciji pročitajte  na sljedećoj poveznici:

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/foto-splitski-gimnazijalci-sudjelovali-u-projektu–sigurna-vozacka-dozvola-najbolji-je-bio-bruno-perkovic/217539?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Midas%2bFeed%2bcampaign

Danica Bavčević

Ostale objave