Uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji se već šestu godinu za redom organizirala EDIT CodeSchool – šestomjesečna besplatna škola primijenjenog programiranja u kojoj se učenike osnovnih i srednjih škola podučava osnovama programiranja i izradi mrežnih stranica i aplikacija. Kao i svih prijašnjih godina, naši su učenici bili uspješni sudionici i polaznici ove škole koja, zahvaljujući Edukacijskom IT centru i aktivnostima Digitalne Dalmacije pokreće, promovira i unaprjeđuje IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije.

Završna svečanost održana je  13. 5.  na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Najboljim učenicima dodijeljene su, u šest kategorija, atraktivne nagrade – slušalice i monitori. U kategoriji osnovni tečaj srednjih škola (HTML, CSS), nagradu je dobio Feđa Mihajlov za projekt ,,DNK Talent“. Za srednju razinu JavaScript programiranja, nagrade su dobili: Ana Barbarić i Bartul Zavorović za projekt ,,Tombola i kviz“.

Radove možete pogledati na povezici: http://edit.trema.hr/

Trenutno EDIT CodeSchool ima dva programa za osnovne škole i četiri programa za srednje škole. Za srednjoškolce prvi je stupanj osnovni (HTML, CSS i Materialize CSS). Drugi je srednji tečaj JavaScripta, dok je treći napredni tečaj JavaScripta. Junior Developer završni je tečaj nakon kojega se stječu generalna znanja potrebna za rad u svim informatičkim strukama. Očekujemo vas i iduće školske godine.

Ante Bartulović, EDIT koordinator za srednje škole.

https://www.ictzupanija.hr/edit

Ostale objave