NAŠI UČENICI – UČENICI DOBITNICI OVOGODIŠNJE ŽUPANOVE NAGRADE

Splitsko-dalmatinska županija tradicionalno svake godine dodjeljuje nagrade najboljim učenicima, dobitnicima Oskara znanja i njihovim mentorima. Odluka  o novčanom nagrađivanju učenika i mentora osvajača državnih nagrada za školsku godinu 2019./2020. je potpisana te će ukupno 48 učenika osnovnih i srednjih škola, šest skupina te 56 mentora dobiti nagrade za svoju izvrsnost u iznosima od 1 500 do 2 000 kuna.

Među nagrađenima je osamnaestoro učenika osnovnih i tridesetero srednjih škola od čega su dvanaest pojedinačnih nagrada zaslužili učenici naše škole. S ponosom ističemo njihova imena i njihove vrijedne uspjehe:

  1. mjesto:

Luka Bulić Bračulj (Matematika), Petra Koceić-Bilan (Hrvatski jezik), Antonio Vetma (Hrvatski jezik), Luka Bulić Bračulj (Biologija), Mirko Armanda (Kemija)

  1. mjesto:

Bartol Bućan (Matematika), Ana Dželalija (Hrvatski jezik), Borna Perković (Fizika), Bruna Bakota (Kemija), Luka Bulić Bračulj (Logika)

  1. mjesto:

Kaja Kljaković-Šantić (Engleski jezik), Ivana Kristić (Hrvatski jezik).

 

Ekipno će biti nagrađeno šest skupina učenika. Čak dvije ekipe III. gimnazije, Split našle su se na ovom popisu:

  1. mjesto (Natjecanje u debati):

Klara Klanac, Frane Doljanin, Ivana Džaja

  1. mjesto (Natjecanje iz informatike / Razvoj softvera):

Zvonimir Delaš i Nino Borović.

Osim toga, Županija je dodijelila i dvije pojedinačne nagrade našem bivšem maturantu Luki Buliću Bračulju koji je obje nagrade osvojio na međunarodnim natjecanjima. Iznimne i hvalevrijedne rezultate postigao je na Kiberprostornom matematičkom natjecanju i Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) 2020.

Županija je nagradila i naše, sada već bivše, učenike Mislava Barića i Barbaru Sumić za osvojene brončane medalje na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi (IChO) 2019. Spomenuti učenici dobitnici su i ovogodišnjeg Oskara znanja.

 

Ovom prilikom župan je naglasio da je praksa nagrađivanja najboljih ujedno i poruka kojom Splitsko-dalmatinska županija želi istaknuti da su trud, zalaganje i izvrsnost naše djece ono najbolje što imamo jer su upravo oni nositelji napretka. Na njima se temelji budućnost i naš cjelokupni prosperitet. Svoje izlaganje župan je zaključio čestitkama upućenim svim dobitnicima, njihovim mentorima i roditeljima.

I mi se pridružujemo i čestitamo svima, a posebno našim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima! Bravo!

 

Ostale objave