Dragi učenici, kolege, prijatelji!

Raduje me što ste odvojili slobodni trenutak da otvorite vrata III. gimnazije, popularno zvane MIOC, i otkrijete školski svijet splitskih matematičara i prirodoslovaca. Mrežne stranice naše škole služe kao informativno središte učenicima, roditeljima i svim zainteresiranima koji žele upoznati našu svakodnevicu i rad kroz mnoštvo aktivnosti u kojima učenici i profesori ostvaruju kreativnu suradnju. Želim vam predstaviti školu koja proteklih godina nosi epitet jedne od najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj.

Prošlu školsku godinu našli smo se na izvrsnom drugom mjestu prema broju najuspješnijih učenika na državnoj maturi, a i Nagrada Soljačić za ostvareni najbolji rezultat na maturi iz matematike i fizike pripala je dvije godine zaredom učenici naše škole.
Naši učenici osvajaju brojne nagrade na državnim natjecanjima i međunarodnim olimpijadama, a proteklih su godini bili izuzetno uspješni. Vratili su se ovjenčani pohvalama i medaljama s međunarodnih natjecanja i olimpijada iz kemije, matematike, fizike, prirodoslovlja i robotike.
Premda je u središtu našeg rada prirodoslovno-matematička znanost, velikih uspjeha imamo i u natjecanjima iz ostalih predmeta, a ostvarujemo i zapažene sportske rezultate.
U našoj školi razvijamo učeničku maštu i umjetničko izražavanje sudjelovanjem u brojnim projektima. Učenicima su ponuđene i razne izvannastavne aktivnosti, pa se mogu pridružiti novinarskoj grupi koja uređuje školski list Tremu, sudjelovati u izradi i održavanju web-stranice i računala, biti član debatnog kluba ili odabrati neku drugu aktivnost prema svojim interesima.
Da imamo veliko srce, pokazujemo čestim uključivanjem u humanitarne akcije i volonterskim radom.
Već dugi niz godina za izuzetna postignuća u radu s učenicima dobivamo prestižna priznanja i od zagrebačkog FER-a i splitskog FESB-a.

Jedna od najvećih vrijednosti naše škole odgovorni su, marljivi i kreativni profesori koji ulažu izniman trud u radu s učenicima pokušavajući u svakom trenutku izvući iz njih ono najbolje. Na svoje učenike djeluju poticajno želeći im prenijeti znanje, ali i dio svoje ljubavi prema predmetu koji predaju stvarajući tako radno ozračje u kojem se učenici i oni osjećaju ugodno.

Dragi naši prvaši, uvjerena sam da su pred vama četiri lijepe godine koje ćete provesti u prijateljskom ozračju, da ćete puno toga naučiti, a iz ove škole izaći kao dobri ljudi spremni za životne izazove koji su pred vama. Želim vam srdačnu dobrodošlicu, a svim ostalim učenicima i profesorima još jednu uspješnu školsku godinu!

Vaša ravnateljica Deana Bokšić, prof.

Ostale objave