Oskar znanja, najveće priznanje koje se učenicima u Hrvatskoj daje za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu, ove se godine dodijelio 18. puta. Svečana dodjela održala se u Zagrebu. U utorak, 14. lipnja,  nagrađeni su najuspješniji učenici srednjih škola i učenici koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.  Priznanje je uručeno i njihovim nastavnicima mentorima koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja. Dodjelu Nagrade Oskara znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija. S velikim ponosom ističemo uspjehe i imena  naše nagrađene petorke.

 

Slaven Alfirević, učenik 2. a razreda, nagrađen je za osvojeno 1. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije, dok je Lovre Pazinović iz 3. d razreda nagrađen za osvojeno 1. mjesto na državnom Natjecanju iz logike.

Na prestižnim međunarodnim natjecanjima naši učenici osvojili su zlatne, srebrne i brončane medalje. Bartol Babić, učenik 2. d razreda, nagrađen je jer je osvojio zlatnu medalju na velikom natjecanju iz robotike. Najbolji mladi robotičari Europe okupili su se u portugalskom gradu Guimarãesu na trećem po redu Euro RoboCupu. Na ovom velikom europskom natjecanju čak je sedam timova iz Hrvatske osvojilo medalje. Prvo mjesto u kategoriji On Stage Preliminary pripalo je timu čiji je član bio naš Bartol Babić.

Borna Perković, učenik 3. b razreda, iz Ljubljane se vratio s osvojenom brončanom medaljom iz fizike koju je osvojio na natjecanju EUPhO 2022. (European Physics Olympiad). Od petero učenika koje je Hrvatsku predstavljalo na ovoj olimpijadi iz fizike čak troje je osvojilo nagrade.

Mariju Vrdoljaku, učeniku 2. f razreda, dodijeljen je Oskar znanja jer je zajedno s hrvatskim timom B u Republici Češkoj osvojio srebrnu medalju na EOES-u (European Olympiad of Experimental Science). Prirodoslovna olimpijada Europske unije namijenjena je učenicima do 16. godine koji se timski natječu u rješavaju interdisciplinarnih zadataka iz fizike, kemije i biologije. Od natjecatelja se zahtijeva spretnost u eksperimentalnom radu i obradi podataka te znanstveni pristup u rješavanju problema.

Od srca čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima!

 

Ostale objave