EDIT CodeSchool šestomjesečna je besplatna škola primijenjenog programiranja koja se već pet godina za redom organizira zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji i projektu ICT Županija. Učenike osnovnih i srednjih škola podučava se osnovama programiranja i izradi mrežnih stranica i aplikacija, a ove godine nit vodilja bio je moto – ,,Znanje dostupno svima”. Naši  učenici redoviti su i uspješni sudionici projekta.

Završna svečanost održana je 14. svibnja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Radovi su podijeljeni u šest kategorija, a oni najbolji su i nagrađeni. Učenicima su za izniman trud i inovativnost dodijeljene atraktivne nagrade: dronovi, pametni satovi, tipkovnice i miševi.

Za osnovni tečaj srednjih škola (HTML, CSS) nagrade su dobili: Luce Jeričević i Jan Modun s radom Digitalizacija zvuka.

Za naprednu razinu JavaScript programiranja nagrade su dobili: Niko Rimac s radom GameSite te Andrej Lukas i Franko Cirić s radom BIBL.

Radove možete pogledati na poveznici: http://edit.trema.hr/

EDIT CodeSchool trenutno ima dva programa za osnovne škole i četiri programa za srednje škole. Za srednjoškolce prvi stupanj je osnovni (HTML, CSS i Materialize CSS). Drugi i treći stupanj su srednji, tj. napredni tečaj JavaScripta dok je Junior Developer završni tečaj nakon kojega se stječu generalna znanja potrebna za rad u svim informatičkim strukama.

S nestrpljenjem iščekujemo vaše radove i sljedeće školske godine. Vidimo se!

https://www.ictzupanija.hr/edit

Ostale objave