Domaće IT tvrtke Infobip i Stemi prošle godine pokrenule su zajednički projekt pod nazivom “Škola budućnosti”, koji je s ciljem jačanja veze IT sektora i obrazovanja te pozicioniranja Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih okupio više od tisuću učenika iz 60 škola iz cijele Hrvatske. Učenici su se tijekom polugodišnjeg projekta kroz praktičan rad izrade ‘chatbotova’ pobliže upoznali s umjetnom inteligencijom.

Inženjeri tvrtki STEMI i Infobip razvili su za učenike edukacijske video materijale i programsko okruženje, pomoću kojih će se učenici, između ostaloga, upoznati s obradama prirodnog jezika, tehnologijama koje stoje iza proizvoda kao što su Google Translate, Siri, Amazon Alexa, Gmail. Također, naučit će kako pisane rečenice pretvarati u brojeve koje algoritmi strojnog učenja razumiju te pomoću njih u rečenicama prepoznaju  korisnikovu namjeru ili pojedine entitete. Kroz praktičan rad znanja i vještine o umjetnoj inteligenciji razvijat će učenici, ali i njihovi učitelji.

Veliko nam je zadovoljstvo da je ove godine i naša škola odabrana. Dakle, imamo priliku zajedno sa ostalih 128 odabranih škola  i preko 2000 učenika upoznat svijet umjetne inteligencije.

Više o ovoj temi možete pronaći na poveznici https://skolabuducnosti.stemi.education/. Pozivamo sve zainteresirane učenike da se za dodatne upute obrate svojim profesorima informatike.

Ostale objave