Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su u ATOM ligi – ekipnom natjecanju iz kemije, matematike i fizike.  Na natjecanju, organiziranom 10. studenoga, ekipe iz III. gimnazije, Split postigle su izvrsne rezultate. Škola i na ovaj način podržava ideju popularizacije prirodoslovlja i matematike kao i poticanje zajedništva i timskog rada. Čestitamo svim sudionicima na njihovom uspjehu!

Više informacija o ATOM ligi možete pronaći na poveznici: http://matzelcic.com.hr/atom-liga/.

Ovo je natjecanje bilo vrlo lijepo iskustvo kojem se veselim i sljedeće godine. Sviđa mi se činjenica da se natječemo u ekipama.  Međusobno si pomažemo, zajedno smišljamo ideju, a posebno je zanimljiva razrada što bolje taktike za način pristupanja natjecanju. Neki su se podijelili tako da je svaki učenik rješavao  jedan predmet, dok su se drugi udružavali i zajedničkim snagama rješavali zadano. Bilo je pak i onih koji su  kombinirali obje taktike.

U svakom slučaju zanimljivo je sudjelovati na ovom natjecanje koje je pomalo drugačije od ostalih. Preporučujem svima koji se žele pridružiti dogodine jer nemaju što izgubiti, već samo dobiti. Zahvaljujem profesoricama Dobronić, Tudor Jakić i Pažanin na pomoći, organizaciji te uloženom trudu.

Karlo Kosor, 2. e

Slike s Atom lige

Ostale objave