Split, 17. lipnja 2021.

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je u četvrtak, 17. lipnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu osam vjeronaučnih ekipa koje su na ovogodišnjoj nadbiskupijskoj razini Natjecanja iz vjeronauka – Vjeronaučnoj olimpijadi postigle najbolje rezultate osvojivši prva četiri mjesta u kategorijama osnovnih i srednjih škola. Učenike su pratili njihovi mentori i ravnatelji škola.

Nadbiskup je istaknuo kako su kroz ovo natjecanje učenici zasigurno naučili mnogo novih informacija. No, osvrćući se na ovogodišnju temu „Biblija – pisana Božja riječ“, naglasio je da informacije, ali i znanje, trebaju preći u njihovu formaciju – iz znanja u životnu mudrost. „To je trajni rast. Ne radi se toliko o odgovoru na pitanje gdje se Isus rodio, već o osobnom preporodu kao vjernika i čovjeka u svim fazama života. Od odgovora na pitanje koliko je Isus dugo živio važnije je kako ja svoje dane i godine živim. Na ovakva pitanja Isus nam je dao pravi odgovor kada su ga pitali gdje stanuje. Nije im precizirao mjesto već ih je pozvao da dođu i vide. Taj susret je najvažniji – vaš susret s utjelovljenom Božjom riječi koja ostvaruje naše živote“.

U kategoriji srednjih škola na nadbiskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade prvo mjesto osvojila je III. gimnazija, Split.  Našu školu, uz vodstvo mentorice Ane Gelo, predstavljali su učenici: Karlo Kosor, Anamarija Jurčević, Lucija Čatipović i Leticija Marijanović.

Državno natjecanje iz vjeronauka za osnovnu i srednju školu održano je 12. svibnja 2021. godine. U kategoriji srednjih škola III. gimnazija, Split osvojila je 4. mjesto.

Nadbiskup je svim učenicima, kao i njihovim mentorima i ravnateljima, uručio prigodne darove – Bibliju, krunicu i medaljice. Susret je završio u srdačnoj atmosferi zajedničkim domjenkom i druženjem u vrtu zgrade Ordinarijata.

Ostale objave