DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH RADOVA

https://sites.google.com/view/dravna-smotra-biosigurnost/po%C4%8Detna-stranica

Trenutno najaktualnija, svjetski raširena tema zasigurno bi bila pandemija uzrokovana koronavirusom SARS-CoV-2 i izazovi koje ona nosi. U vremenu socijalne distance, ograničenog druženja i nošenja maski važno se educirati i doprinijeti suzbijanju širenja ove kobne respiratorne infekcije. Želeći saznati više o prevenciji zaraze, prijavili smo se na pilot-projekt „Biosigurnost i biozaštita“.

Radeći na projektu, mnogo smo se zabavili i naučili pregršt novih informacija o prevenciji Covida-19, ali i drugih, jednako opasnih zaraznih bolesti. Također, kroz druženje smo se međusobno povezali i zajedničkim snagama napravili interaktivni plakat i videouradak kojima smo predstavljali našu školu na smotri. Projekt nam se uistinu svidio; potakao nas je na istraživanje i saznavanje informacija o prevenciji, ali i o samoj prirodi zaraza te se nadamo da će produkt našeg truda i rada educirati ostale i inspirirati ih na prakticiranje zdravijeg života bez bolesti.

Iako smo završnu ceremoniju pratili online, uzbuđenja nije izostalo. Na konferencijama smo čuli inspirirajuće riječi ravnateljice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i predsjednice Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu prof. dr. sc. Alemke Markotić, ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa te ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša. Ceremonija je bila jako zanimljiva; uživali smo gledajući uratke drugih škola i učeći nešto novo o životu dr. Frana Mihaljevića i dr. Andrije Štampara te o opasnom svijetu zaraznih bolesti. Nakon ceremonije bili smo ponosni što smo sudjelovali na projektu bitnom za buđenje ljudske svijesti o zdravijem životu bez zaraze. I za kraj, zapamtite- zaraziti se lako, a štititi se može svatko!

Antonia Kaćunić i Josip Ružić, 2.c;
mentor: Vesna Dobronić, prof.

https://youtu.be/wKlXMExCvaw

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.28 MB]

Ostale objave