Međunarodni turnir mladih prirodolovaca (IYNT) održan je prošloga tjedna, od 30. listopada do 3. studenog. Hrvatski tim u sastavu: Marita Machata, Đurđica Kovačić, Marko Drozdek i Ivona Halas osvojio je zlatnu medalju. Natjecanje se trebalo održati u Sankt Peterburgu, no zbog novonastalih okolnosti, održano je na daljinu.

Unatoč tome što se hrvatska reprezentacija samo jednom sastala i pripremala uživo, vrijedni učenici uspjeli su osvojiti zlatnu medalju! Šestero predstavnika iz Hrvatske odabrano je nakon Državnog turnira mladih prirodoslovaca koje je održano u siječnju. Ponosni smo jer je članica ovog zlatnog tima učenica naše škole, Đurđica Kovačić. Ne samo da su osvojili zlato, već su postali i ekipa koja je u povijesti natjecanja osvojila zlato s najmanjim brojem članova.

Bez obzira na stres i nervozu, Đurđici je ovo jedno od najboljih iskustava u životu. Nije propustila ni ponovni susret sa svima njima. Veseli je da su se ovoga vikenda uspjeli okupiti u Zagrebu kako bi proslavi zlato! Čestitamo!

https://slobodnadalmacija.hr/split/hrvatski-srednjoskolci-najbolji-svjetski-prirodoslovci-medu-laureatima-je-i-ucenica-splitskog-mioc-a-bili-smo-najmanji-zlatni-tim-u-povijesti-1056782

Ostale objave