Organizira se natjecanje iz fizike i matematike za učenike srednjih škola

Šesterokut je prvo otvoreno online natjecanje iz fizike i matematike u Hrvatskoj. Održat će se od 12. svibnja do 17. svibnja, a organizirali su ga mladi entuzijasti, studenti fizike i matematike, točnije većina je s PMF-a Zagreb, s Fizičkog i Matematičkog odsjeka.

Dio zadataka iz matematike, dio iz fizike

Natjecanje će se odvijati putem web stranice sesterokut.com. Učenici ondje mogu dobiti sve detalje vezane uz natjecanje te se prijaviti. Prijava je vrlo jednostavna, potrebno je samo ispuniti kratki formular s nazivom tima, email adresom i članovima ekipe. Učenici će imati pet dana za riješiti deset zadataka i mogu raditi u timovima od najviše troje. Trenutno je 38 prijavljenih timova, a broj raste iz dana u dan. Timovi se mogu prijaviti do kraja samog natjecanja, 17.5.

Natjecanje se sastoji od 5 zadataka iz fizike i 5 iz matematike. Sveukupno je 200 bodova te broj bodova po zadatku ovisi o njegovoj težini. Broj bodova koji će se dodijeliti također ovisi i o kvaliteti rješenja odnosno rada koji učenici predaju.

Natjecanje je predviđeno za učenike svih razreda srednjih škola, dakle od 1. do 4. razreda.

Više o ovom natjecanju možete prošitati na srednja.hr na poveznici https://www.srednja.hr/novosti/nece-institucije-onda-ce-mladi-organizira-se-natjecanje-iz-fizike-matematike-ucenike-srednjih-skola/amp/

Ostale objave