Zahvaljujemo vam na suradnji u provedbi upitnika za maturantice i maturante. U vrlo je kratkome vremenu ostvaren iznimno visok odaziv. Nažalost, došlo je do pokušaja skupnog rješavanja upitnika putem društvenih mreža. To predstavlja značajni izvor ugroze valjanosti primijenjenog upitnika. Ipak, maturanti su nam poslali važnu poruku, a to je da nam žele iskazati svoje mišljenje i da žele da ih čujemo.

 

Naknadnim je analizama utvrđeno u kojem je trenutku došlo do neregularnosti u ispunjavanju upitnika. Dotad je instrumentu već pristupilo više od polovice svih maturantica i maturanata. S obzirom da se tako visok postotak može smatrati reprezentativnim uzorkom maturanata, svi odgovori prikupljeni do trenutka kršenja regularnosti ispitivanja, smatrat će se valjanima.

 

Ovime se još jednom želimo zahvaliti  razrednicima završnih razreda, učenicama i učenicima. Njihovo nam je mišljenje važno te smo s tom mišlju pristupili ovome ispitivanju.

 

Također pozivamo  nastavnike te maturantice i maturante da nam sva svoja promišljanja o ovogodišnjim ispitima državne mature pošalju na mail adresu: ucentrumature@ncvvo.hr ,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Ostale objave