Novi broj školskog časopisa TREMA

Ovih su dana svi Miočići uzbuđeno listali stranice školskog lista Treme. Informirali su se o brojnim projektima, saznali o multitalentiranim učenicima naše škole te se nasmijali duhovitom kutku lista.

 Osmišljavanjem sadržaja nove Treme počinje već na početku školske godine pod budnim okom profesorice Ivane Katić, dugogodišnje mentorice i voditeljice novinarske grupe.

Sve koji sudjeluju u radu ove grupe tome su jako posvećeni jer je Trema proizvod cijelog tima, a najviše zahvaljujući našoj dragoj profesorici Ivani Katić koja nesebično posvećuje svoje vrijeme stvarajući ozračje aktivnog pisanja.

Uživajte čitajući i pišite kako bi drugi uživali .

rsz img 20190510 090535

Duje Štolfa i Antonio Nikolić osmislili pametne spremnike za otpad i pobijedili na Ideji godine 2019.

Uspjeh na natjecanju su postigli Frane Ćetković i Zvonimir Delaš s projektom Viato osvojivši treće mjesto.

Zaključeno je VII. izdanje srednjoškolskog poslovnog natjecanja Ideja godine u organizaciji portala srednja.hr. U nikada većoj konkurenciji u finale se plasiralo deset najboljih timova iz škola diljem Hrvatske. Svoje ideje predstavili su pred šesteročlanim žirijem, a pobjedu je odnio tim III. gimnazije Split kojeg čine učenici Duje Štolfa i Antonio Nikolić. Njihov projekt bio je Pametni spremnik za odlaganje otpada SortIT. Pobjednici su nagrađeni studijskim putovanjem na destinaciju u Europi i besplatnom mentorskom i edukacijskom podrškom Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER, a za one koji se odluče za ulazak u poduzetništvo i mogućnost ulaska u ZICER-ov program inkubacije.

Na finale u Zagreb srednjoškolci su doputovali iz raznih krajeva Hrvatske, a put do finala nije im bio jednostavan jer je za VII. izdanje natjecanja pristigao najveći broj prijava do sada, njih čak 60. Pod motom ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’, od natjecatelja se tražilo znanje, ali i inovativnost kroz osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije.

[Ideja godine '19] Poznato 10 najboljih srednjoškolskih timova koji dolaze na finale

Svoje poduzetničke ideje naši kreativni srednjoškolci prezentirali su u prostorijama Visokog učilišta Effectus – studij financije i prava, pred stručnim žirijem te svojim konkurentima i njihovim mentorima.

Odlukom žirija srednjoškolska Ideja godine je pametni spremnik za odlaganje otpada SortIT, kojeg su osmislili Duje Štolfa i Antonio Nikolić, učenici III. gimnazije Split. Učenike je mentorirao Ante Bartulović.

ideja godine2019 23

Slike i tekst preuzeti s https://www.srednja.hr/

Matematička natjecanja: Luka Bulić Bračulj i Nora Ivić izborili se za mjesta u ekipama na međunarodnim matematičkim olimpijadama

Održano je posljednje kolo 10. Hrvatske matematičke olimpijade. Dva dana prepuna uzbuđenja i matematike! Najuspješniji su se izborili za mjesta u ekipama na međunarodnim matematičkim olimpijadama!

Bernard Inkret, Daniel Širola, Noel Lakić, Luka Bulić Bračulj, Ivan Vojvodić i Marin Varivoda čine ekipu koja će Hrvatsku predstavljati na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Bathu, u Velikoj Britaniji.

59618785 952520931618340 7095792091938160640 n

Martin Josip Kocijan, Maja Drmač, Nora Ivić i Patrick Pavić će nas predstavljati na Mediteranskom natjecanju mladih matematičara u Napulju, u Italiji.

58701265 952520981618335 4816573061006360576 n