72 sata bez kompromisa

U akciji „72 sata bez kompromisa“, koja se održava u deset hrvatskih gradova, ove godine sudjelovali su i učenici trećih i četvrtih razreda naše škole, otprilike njih 70, a u Splitu čak oko 700 mladih volontera. I profesori su pridonijeli akciji skuhavši 20.listopada večeru za beskućnike udruge „Most“.

Kao i svake godine mladi su svojim volontiranjem pomogli i uljepšali dan osobama zbrinutim u staračkom domu, centrima s djecom sa poteškoćama, čistili u botaničkom vrtu ili na stadionu na Poljudu i azilu za životinje.

 

Jesenski kros osnovnih i srednjih škola grada Splita

Dana  16.10.2018. održan je" Jesenski kros osnovnih i srednjih škola grada Splita", a naša škola je bila uspješna u konkurenciji učenica i to u dvije kategorije:
učenice 1.-2.razreda u sastavu:  DORA KOMIĆ, ANA BODROŽIĆ-SELAK  i JOSIPA CECIĆ
učenice 3.-4.razreda u sastavu: LEA BILIĆ, LAURA ĆURKOVIĆ, ILIJANA BODROŽIĆ i JELENA BILOBRK  , s voditeljem: prof. MARIS KUZMANIĆ       
 
Čestitamo sportašicama na fantastičnom uspjehu!!!
 

Humanitarni koncert na Medicinskom fakultetu u Splitu

8. studenog na Medicinskom fakultetu u Splitu organizira se humanitarni koncert u suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu, Rotary Club Split i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu s ciljem skupljanja donacija kako bi se nabavio uređaj za cjelonoćnu polisomnografiju u djece za Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split. Ukoliko biste htjeli i Vi sudjelovati u ovom plemenitom događaju putem Vaših glazbenih, pjevačkih, plesnih ili sposobnosti kao voditelja programa te samog nastupa na koncertu, molimo Vas da ispunite ovu kratku anketu te ćemo Vas kontaktirati u skoro vrijeme putem e-maila kako biste došli na probu za koncert. Također, možete se prijaviti za sudjelovanje i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te navedite u mailu ime, prezime, školu koju pohađate te čime biste htjeli sudjelovati na koncertu (pjevanje, ples i slično). Rok za prijavu je nedjelja 21.10. u 16:00h. Vidimo se!

 

Dani kruha i zahvalnosti

Ove godine Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje odlučili smo obilježiti na poseban način. U petak, 12. listopada, u prostorijama škole održana je dobrotvorna akcija za potrebite učenike naše škole. Također smo htjeli osvijestit važnost tog dana pa smo naše kolače podijelili beskućnicima grada Splita. Na početku velikog odmora naše učenike i profesore dočekali su stolovi prepuni peciva, kolača i ostalih slastica koje su pripremili učenici prvih i drugih razreda. Dan kruha povezan je sa  Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti. Želimo se zahvaliti svim roditeljima, učenicima i profesorima na sudjelovanju u ovoj akciji. 

 

 

 

FotoMioc

1

Uskoro će u školi započeti nova aktivnost - fotoklub. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionicama u kojima će se učiti o osnovama fotografije, fotografske opreme i uređivanje fotografija. Predavanja će se održavati po dogovoru uz vodstvo maturanata (entuzijasta) u prostorima naše škole. Za prijavu u fotoklub nije vam potrebna nikakva posebna oprema (fotoaparat), već će te na radionici moći koristiti opremu "mentora" ili vlastiti mobitel. Osim radionica u prostorima naše škole, održat će se nekoliko izlazaka na teren gdje će svi skupa fotografirati uz zajedničko druženje. Svaki mjesec bit će održano natjecanje gdje će na zadanu temu polaznici donijeti svoju fotografiju, a o najboljima će odlučivati učenici III. gimnazije.

Prijaviti se možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.