4.e ekskurzija

Bilo bi besmisleno potrošiti priču o ovom putovanju na nabrajanje mjesta koja smo posjetili i razgledali jer se podatci o istima mogu pronaći na internetu u par sekundi.


Ono što je bitno je ukazati na pravo značenje ovog puta za razredni kolektiv 4.f.

 

Osam dana zajedno, daleko od naše svakodnevice, pokazalo je svima upletenima u tu našu "češku priču" koliko je 4.f u praksi jedna velika složna obitelj. Na veliki ponos razrednice Ivane Jambrović Čugura i profesorice Ines Alujević, nismo pokleknuli pred porocima poput jeftinog piva ili precijenjenih žestokih pića pa smo prethodno pojedenu večeru, kao i sadržaje naših novčanika, uspješno zadržali u sebi odnosno za sebe.

 

Bitno je napomenuti da je naša ekspedicija bila predvođena vodičkom palicom Tomislava Kosora iz agencije Eridan koji je svojom smirenošću i snalažljivošću brzo rješavao sve sitne probleme koji su se tu i tamo izrodili. Tomo je očigledno nadišao svoje srednjoškolske dane Marulića i pokazao da ima naznake miočana u brojnim situacijama.

Češka nas je, među ostalim, naučila nekim svakodnevnim praktičnim stvarima kao što je broj kreveta koji stane u naizgled dvokrevetnu hotelsku sobu ili postojanje nejestivih komponenata u češkom hotelskom doručku, točnije pudinga s okusom plastike. Ako bi se slučajno dogodilo da nam je netko podmetnuo boce alkohola u hotelsku sobu i sakrio ih u ladicu, tu je uvijek bila čistačica koja je te iste boce iznosila dok mi nismo bili tu da se mi ne zamaramo takvim tekućim problemima. Iznenadila nas je količina brižnih i pristojnih mladića koji su nas u večernjim šetnjama gradom stalno zapitkivali treba li nam možda nekakva pomoć ili želimo li možda pogledati kakvu predstavu što je jako lijepa gesta stanovnika Grada Tornjeva.

 

Šalu na stranu, ekskurzija je bila jedno predivno iskustvo i iznimno nam je svima drago što smo ju proveli s našim Tomom, s našim dragim profesoricama te dakako, jedni s drugima.
 

Mirko Katić, 4.F

 

 

Ispravak natječaja

Split, 18. listopada 2017.

 

III. gimnazija, Split, Matice hrvatske 11, na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (˝Narodne novine˝ br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispravak, 90/11, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17) objavljuje

 

 

Opširnije:Ispravak natječaja

Dani kruha 2017

Kao i svake godine naša škola slavi ovaj dan prikupljanjem novaca za razne udruge prodajom raznih krušnih proizvoda. Ove godine odabrano je da se novac prikuplja za Hrvatsku gorsku službu spašavanja i beskućnike našeg grada. Peciva i kolače donijeli su i prodavali vrijedni prvaši i drugaši. Pobjedu po zarađenom novcu odnio je 2.a razred. Zahvalni smo učenicima, roditeljima i profesorima koji su sudjelovali u dobrotvornoj akciji. 

Natječaj za radno mjesto

Split, 16. listopada 2017.

III. gimnazija,Split, Matice hrvatske 11, na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispravak., 90/11 i 86/12, 94/13., 152/14., 7/17.) raspisuje        

Opširnije:Natječaj za radno mjesto

Poništenje natječaja br.19

Zbog tehničkih razloga,tj. nemogućnosti realizacije programa za tako veliki broj učenika poništava se natječaj br.19