DUMP Days konferencija

DUMP Udruga mladih programera vas poziva na konferenciju DUMP Days koja će se održati ovaj petak i subotu na FESB-u. Riječ je o konferenciji koja obuhvaća sve aktualne teme iz svijeta programiranja, dizajna, marketinga i IT-ja općenito.

Moći ćete poslušati preko 20 predavanja i sudjelovati na 5 praktičnih radionica, a predavači će se baviti temama poput upravljanja dronovima i kriptovalutama. Osim toga ćete moći i prošetati izložbenim prostorima Rimac Automobila, Ericsson Nikole Tesle i ostalih tvrtki koje će vam dočarati svoju radnu atmosferu. Tvrtke su svake godine sve kreativnije, pa tako VR, sumo borbe i tehnološka alka nisu stran prizor na konferenciji.

Uz sve navedeno, zabavnog sadržaja neće nedostajati jer vas očekuje i room escape, turnir u streljaštvu te nagradna igra u kojoj, između ostalog, možete osvojiti gaming monitor i mobitel.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu jer vam je ovo odlična prilika da se upoznate s mogućnostima koje vam se kasnije nude u IT-ju, a to vam možda pomogne oko donošenja odluke u kojem smjeru krenuti iza srednje škole.

Više detalja možete naći na Facebook i Instagram profilu DUMP Daysa.

Predstavljen rad Macrotouch na smotri Saveza inovatora mladih Zagreb

Nakon osvojenog 4. mjesta na Državnom natjecanju iz informatike tim Macrotouch pozvan je na Inovu Mladi u Zagrebu. Kasno u noć 4.5. tim se uputio prema Zagrebu kako bi stigao na smotru. Inova Mladi se odvijala u zgradi FSB-a (Fakultet strojarstva i brodogradnje) gdje je cijeli atrij bio pun izlagača. Macrotouch se svidio ocjenjivačima te su ostali bez riječi nakon prezentacije. Nakon napornog dana na sajmu tim se odlučio prepustiti duhu Zagreba.

 

Što je to Macrotouch?

S ciljem da učinimo svakodnevno korištenje računala udobnijim, bržim i lakšim osmislili smo proizvod koji pruža nov i inovativan način interakcije sa računalom. Taj uređaj je MacroTouch. Njegov je smisao da vam na svom 7” zaslonu sve najbitnije funkcionalnosti pruži nadohvat ruke.

Autor teksta: Matej Kozica

 

DN 20190514 082839

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

U subotu, 11.svibnja 2019. održana je manifestacija “Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske

županije".

Štand naše škole bio je zapažen i dobro posjećen !!! 

 

 Dan srednjih škola

 IMG 20190514 WA0003

U sklopu te manifestacije održava se 9.godinu za redom i ples Splitski moti-plesom protiv vršnjačkog nasilja.

Naravno da smo i ove godine bili najbrojniji što izdvaja nasu školu i učenike, te smo plesnim motima  razveselili sve nazočne, a i naše profesore koji su došli podržati "Miočiće".

I ovaj put smo ponosni na   V A S!!!!   

WhatsApp Image 2019 05 11 at 13.02.29

eTwinning dan u našoj školi

Na Dan Europe, 9. svibnja, organizirali smo naš prvi eTwinning dan. Za organizaciju svečanosti zaslužni su djelatnici i učenici III. gimnazije, Split koji su se jako dobro snašli u ulozi voditelja i izlagača.

 

Ravnateljica III. gimnazije, Split, se na početku obratila brojnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola naše županije. Tom prilikom je u svojoj pozdravnoj riječi profesorica Deana Bokšić istakla da je priznanje, oznaka eTwinning škole, veliko postignuće, ali i obaveza za sve eTwinning timove te motivirajući primjer svim školama u eTwinning zajednici.

 

Učenici Leo Radalj i Ivan Žilić su sve prisutne zabavili, ali i dodatno educirali o Europi i Europskoj uniji pitanjima u mrežnom kvizu Let’s explore Europe. Nakon vesele i natjecateljske atmosfere uslijedilo je predstavljanje sudionika najzanimljivijih eTwinning projekata u kojem su učenici pobliže objasnili razne aktivnosti zahvaljujući kojima su projekti u našoj školi realizirani.

 

Svečanost je završena predavanjem profesorice Julijane Novaković, eTwinning ambasadorice, koja je sve nazočne podrobnije uputila u način rada i pristup eTwinning projektima kao i u aktivnosti Agencije za mobilnost i programe EU-a. Predavanje je završila otvorenim pozivom na suradnju i zajedničku organizaciju eTwinning dana u školskim godinama koje su pred nama.

 

 

 

Novi broj školskog časopisa TREMA

Ovih su dana svi Miočići uzbuđeno listali stranice školskog lista Treme. Informirali su se o brojnim projektima, saznali o multitalentiranim učenicima naše škole te se nasmijali duhovitom kutku lista.

 Osmišljavanjem sadržaja nove Treme počinje već na početku školske godine pod budnim okom profesorice Ivane Katić, dugogodišnje mentorice i voditeljice novinarske grupe.

Sve koji sudjeluju u radu ove grupe tome su jako posvećeni jer je Trema proizvod cijelog tima, a najviše zahvaljujući našoj dragoj profesorici Ivani Katić koja nesebično posvećuje svoje vrijeme stvarajući ozračje aktivnog pisanja.

Uživajte čitajući i pišite kako bi drugi uživali .

rsz img 20190510 090535

Duje Štolfa i Antonio Nikolić osmislili pametne spremnike za otpad i pobijedili na Ideji godine 2019.

Uspjeh na natjecanju su postigli Frane Ćetković i Zvonimir Delaš s projektom Viato osvojivši treće mjesto.

Zaključeno je VII. izdanje srednjoškolskog poslovnog natjecanja Ideja godine u organizaciji portala srednja.hr. U nikada većoj konkurenciji u finale se plasiralo deset najboljih timova iz škola diljem Hrvatske. Svoje ideje predstavili su pred šesteročlanim žirijem, a pobjedu je odnio tim III. gimnazije Split kojeg čine učenici Duje Štolfa i Antonio Nikolić. Njihov projekt bio je Pametni spremnik za odlaganje otpada SortIT. Pobjednici su nagrađeni studijskim putovanjem na destinaciju u Europi i besplatnom mentorskom i edukacijskom podrškom Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER, a za one koji se odluče za ulazak u poduzetništvo i mogućnost ulaska u ZICER-ov program inkubacije.

Na finale u Zagreb srednjoškolci su doputovali iz raznih krajeva Hrvatske, a put do finala nije im bio jednostavan jer je za VII. izdanje natjecanja pristigao najveći broj prijava do sada, njih čak 60. Pod motom ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’, od natjecatelja se tražilo znanje, ali i inovativnost kroz osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije.

[Ideja godine '19] Poznato 10 najboljih srednjoškolskih timova koji dolaze na finale

Svoje poduzetničke ideje naši kreativni srednjoškolci prezentirali su u prostorijama Visokog učilišta Effectus – studij financije i prava, pred stručnim žirijem te svojim konkurentima i njihovim mentorima.

Odlukom žirija srednjoškolska Ideja godine je pametni spremnik za odlaganje otpada SortIT, kojeg su osmislili Duje Štolfa i Antonio Nikolić, učenici III. gimnazije Split. Učenike je mentorirao Ante Bartulović.

ideja godine2019 23

Slike i tekst preuzeti s https://www.srednja.hr/