Pripreme za natjecanje iz matematike

Tijekom siječnja ove godine, članovi udruge Mladi nadareni matematičari - Marin Getaldić održat će pripreme za natjecanja iz matematike za 1. i 2. razred i to po sljedećem rasporedu:
 
- 02.01. u 9:00, Invarijante, Josip Ivica;
- 03.01. u 9:00, Zadaci s kvadratima, Mateo Dujić
- 07.01. u 10:00, Algebarske manipulacije, Ivan Miošić;
- 08.01. u 10:00, Angle chasing, Ema Kompar.
 
Sva predavanja održat će se u čitaonici. Ukoliko ima još zainteresiranih, javite se svojim profesorima matematike ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Noć karijera

Održana je prva Noć karijera u okviru istoimenog projekta u prepunoj čitaonici naše škole, a prvi gosti su bili ugledni liječnici.

WhatsApp Image 2019 12 06 at 09.38.06

 

Poziv na sudjelovanje u nacionalnoj fazi Europskoga statističkog natjecanja

 

Pomaknut roka za prijavu ekipa na ovogodišnje Statističko natjecanje pa tako svoje ekipe možete prijaviti sve do 10. siječnja 2020. na internetskoj stranici natjecanje.dzs.hr, a za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prvi krug natjecanja počinje 13. siječnja 2020. u 11 sati, a ekipe će imati vremena sve do 27. siječnja 2020. za rješavanje ispita.

Privole za sudjelovanje učenika u natjecanju možete poslati sve do 15. siječnja 2020., a možete ih skenirati i poslati na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Državni zavod za statistiku i u školskoj godini 2019./2020. nastavlja s provedbom nacionalne faze Europskoga statističkog natjecanja, koje od ove godine, radi ujednačivanja s ostalim europskim zemljama sudionicama, nosi ime Statističko natjecanje.

Kao i prošlih godina, natjecanje će u nacionalnoj fazi imati dva kruga, a najbolji hrvatski srednjoškolci dobit će priliku odmjeriti snage s europskim kolegama u europskoj fazi natjecanja. U svim fazama natjecanja sudjelovat će se na online platformi, tako da ni ovaj put neće biti potrebno putovati izvan mjesta boravišta. Prijaviti se mogu svi učenici koji pohađaju bilo koju redovitu srednju školu u Hrvatskoj. S obzirom na različitu razinu znanja, učenici se mogu prijaviti u dvije kategorije, ovisno o razredu koji pohađaju. Kategorija A namijenjena je učenicima 3. i 4. razreda, a kategorija B učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola. Učenici mogu sudjelovati u ekipama koje mogu činiti od jednoga do tri učenika te ne moraju nužno pripadati istoj školi, nego samo istoj kategoriji. Svaka ekipa mora imati nastavnika koji će imati ulogu mentora ekipe, pratiti rad učenika te im pomagati u izvršavanju zadataka. Broj sudionika odnosno ekipa iz iste srednje škole nije ograničen, kao ni broj ekipa koje prati isti mentor, dok učenici mogu sudjelovati samo u jednoj ekipi.

Osim imena natjecanja, ove godine uvodi se još jedna novost, a to je Nagrada javnosti. Naime, deset najboljih ekipa po kategoriji ove će godine konkurirati i za tu nagradu, i to tako da će javnost tjedan dana moći glasati na internetskoj stranici Statističkog natjecanja i izabrati dvije najkreativnije prezentacije.

Ovogodišnje prijave počele su 2. prosinca 2019. i traju do 20. prosinca 2019.

Sva objašnjenja u vezi s provedbom nacionalne i europske faze natjecanja možete pronaći  na internetskoj stranicinatjecanje.dzs.hr, a za sva eventualna dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu elektroničke pošteOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U prilogu je plakat ovogodišnjeg natjecanja.

Plakat natjecanja