U društvu bivšeg učenika MIOC-a, Petra Žuljevića koji je svoje obrazovanje nastavio na FER-u. Ponude za posao se nižu jedna za drugom, a za to su dokaz ponude za posao i stažiranje u prestižnim informatičkim firmama poput Twitter-a i Facebook-a

11781595 10207337768551837 2001257350873970857 n

U kakvom ti je sjecanju ostao MIOC?

Jedno od najboljih i najzabavnijih razdoblja u životu. Teško da bih ista negativno mogao izdvojiti. Izuzetno kvalitetni profesori, dobra i pametna ekipa.

Sto si odabrao kao životni poziv?

Nisam siguran da sam još uvijek odabrao nešto kao životni poziv, ali trenutno se bavim programiranjem orijentiranim na backend stvari.

Jesu li ti znanja i vjestine iz srednje skole pomogle pri studiranju?

Ne da su mi samo pomogla nego mi je MIOC pružio odlične temelje za nastavak školovanja. U MIOC-u sam naučio učiti!

Usporedba srednje škole i fakulteta

Faks je dosta opušteniji po pitanju prisustva na nastavi, u srednjoj je bilo puno vise zafrkancije. Na faksu se dobije prilika vise usmjeriti i raditi ono sto voliš dok srednja daje dobru podlogu generalno.

Nizu li se ponude za posao?

Općenito je trenutno situacija takva da svatko tko zna programirati može dobiti posao bez problema, potražnja je velika u Hrvatskoj i vani.

Gdje se vidiš za 10 godina?

Teško je reći, stvari su vrlo dinamične. Može se gledati jedino na periodu od 2,3 godine.

Što bi savjetovao sadašnjim učenicima MIOC-a?

Ovisno koje interese imaju, ali svakako da uživaju u životu učenika u srednjoj školi i pokusaju pronaći sto je to sto ih zanima. Bitno je raditi i na nečemu pored regularne nastave, kroz sve te dodatne aktivnosti se izgrađujete kao osobe. U srednjoj je najbitnije steci dobre radne navike i prijatelje koje ćete imati do kraja života.

Pick one:

 Pažanin ili Dželalija

 Dželalija

Informatika ili fizika

 Informatika

Zagreb ili Split

Teško je reci

Europa ili Amerika

Amerika i nakon toga Europa

Burek ili pizza

Pizza