Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017/2018 24. puta organiziraju Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom:

RAZMISLI – ŠTO ČINI EUROPU?
2018. Europska godina kulturne baštine

Hrvatski nacionalni odbor Natjecanja Europa u školi razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama. Krajnji rok za prijavu radova na županijska natjecanja i Grad Zagreb je do 1. ožujka 2018. Pristigle radove, komisijski obrađene, molimo pošaljite na Nacionalno natjecanje zaključno do 15. ožujka 2018.Ljubazno molim da u školama organizirate natjecanje u skladu s priloženim uputama i u okviru zadanih tema.

 

Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine biti će upriličena u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe - 9. svibnja.

 
Objava je isključivo u elektroničkom obliku koju možete kopirati ili isprintati OVDJE- EUŠ 2018.

Veselimo se radovima Vaše županije,Tim Europa u školi

Obavještavmo vas da će se ekipno natjecanje u SUDOKU održati u subotu 25. studenoga 2017 u 12:00 sati na FESB-u u Splitu.


Organizator je Enigmatski klub ' Božidar Vranicki' u suradnji s Hrvatskom MENS-om i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

 
Online prijave su na linku http://bit.ly/2hg7ilY

 

Primjere zadataka za natjecanje možete preuzeti ovdje:

http://bit.ly/2yBFkbK (studeni 2017)

http://bit.ly/2h9LhT8   (siječanj 2017)  i  

http://bit.ly/2h9UhHS  (2016)

 

Napomena: najavljenI termin 2.12.2017. promijenili  smo zbog prve radne subote Centara izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

 

https://www.facebook.com/events/602217336836094/

 

U vrijeme darivanja Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i Studentska sekcija za neuroznanost NeuroSplit žele dati svoj doprinos uređenju KBC-a Split kako bi osigurali malim i velikim pacijentima što ugodniji boravak u bolnici.

Stoga vas pozivamo na humanitarni koncert pod nazivom „Djetinjstvo van bolnice“ koji će se održati 12. prosinca 2017. godine u 19 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu (Šoltanska 2).
Cilj je prikupiti novčana sredstva za generalno uređenje Klinike za dječje bolesti i Zavoda za neurokirurgiju KBC-a Split.

Na koncertu nastupaju učenici splitskih gimnazija, studenti Umjetničke akademije Split i Medicinskog fakulteta u Splitu čiji će nastupi činiti veliki dio događanja. Nadalje, učenici Škole likovnih umjetnosti Split pripremit će izložbu umjetničkih radova, a grupa Dalmatino će finalno zaokružiti ovaj prekrasan događaj.

Svi ste dobrodošli da podržite ovu humanitarnu akciju studenata i fakulteta kako svojim svojim dolaskom, tako i donacijom novčanih sredstava na dolje navedeni raučun. U Božićno vrijeme darivanja i najmanja novčana donacija bit će vrlo značajna. Vidimo se! :)

Donacije će se prikupljati putem "donacijskih kutijica" na događaju i putem uplate na žiro račun:

Klinički bolnički centar Split
Spinčićeva 1
21000 Split
IBAN: HR92 2390 0011 1010 0234 1
Hrvatska poštanska banka d.d.
Model: HR 00
Poziv na broj: 6517-2
Opis plaćanja: Generalno uređenje Klinike za dječje bolesti i Zavoda za neurokirurgiju

 

Centar izvrsnosti novih tehnologija i Centar izvrsnosti iz informatike, uz Centar izvrsnosti iz matematike (već uspostavljen prošle godine) u ovoj školskoj godini dostupni su učenicima osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.

Upravo za njih, u subotu 25.11.2017. upriličit će se «Svečano otvaranje CI SDŽ» koje će se održati u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Split, Šoltanska 2.

Program