4.prosinca u našoj školi održana je druga u nizu radionica o eTwinning projektima. Druga radionica je još u procesu i vodi ju naša profesorica iz informatike Julijana Novaković, eTwinning ambasadorica. 

eTwinning je sustav suradnje između europskih škola, u kojima sudjeluju učenici i učitelji, surađujući kroz sigurno okružje web portala na kojemu razmjenjuju svoje ideje, ostvaruju nova prijateljstva i upoznaju bolje svoje europske prijatelje.

Sudionici radionice tj. profesori naše škole imali su priliku nadahnuti se i informirati o mogućnostima koje se nude profesorima kroz eTwinning, zajednicu škola diljem Europe (školski projekt koji financira Europska Komisija dostupna putem mrežne platforme www.eTwinning.net ), a dio je Erasmus+ (program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta ). Nakon registracije na portalu www.eTwinning.net upustili su se u pretraživanje baze postojećih korisnika i projekta te su uvidjeli raznolikost tema i mogućnosti koje im se otvaraju kroz međunarodnu suradnju. Radionici je nazočio velik broj naših profesora i ravnateljica škole Deana Bokšić.

Ovakvim projektima na dobitku su svi, i učenici i nastavnici te planiramo u budućnosti još tjesnije surađivati s Agencijom za mobilnost i programe Europske kroz eTwinning /Erasmu+ projekte. Učenici korištenjem računala u videokonferencijama s učenicima drugih europskih škola, izrađivanjem prezentacija, uređivanjem videa i fotografija, postavljanjem sadržaja na blog projekata razvijaju digitalne kompetencije. Komunikacijom na stranom jeziku razvijaju vještine govorenja, čitanja i pisanja, slušanja... Ne samo da naši učenici sa svojim vršnjacima iz drugih europskih zemalja izmjenjuju ideje i upoznaju različite kulture nego im se razvija tolerancija i uvid na drugačiji način života.

Predviđena je i sljedeća radionica na kojoj će sudionici pokrenuti projekt kao temelj za Erasmus+ K2 aktivnost u koju se upuštamo ove godine i to s timom koji vodi psihologica Danica Bavčević.

Radujemo se novim izazovima i želimo sreću projektnom Erasmus+ timu.