20.studenog u našoj školi je održana prva u nizu radionica o eTwinning projektima. Prva radionica naziva "Prvi koraci u eTwinningu" imala je za cilj potaknuti i razviti interes za online projekte na eTwinning platformi što smatramo da je i postignuto. Radionicu je vodila naša nastavnica Julijana Novaković, eTwinning ambasadorica.

Sudionici radionice tj. profesori naše škole imali su priliku nadahnuti se i informirati o mogućnostima koje se nude nastavnicima kroz eTwinning, zajednicu škola diljem Europe (školski projekt koji financira Europska Komisija dostupna putem mrežne platforme www.eTwinning.net ), a dio je Erasmus+ (program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta ). Nakon registracije na portalu www.eTwinning.net upustili su se u pretraživanje baze postojećih korisnika i projekta. Uvidjeli su raznolikost tema i mogućnosti koje im se otvaraju kroz međunarodnu suradnju.

Radionici je nazočio velik broj naših profesora te ravnateljica škole Deana Bokšić.

Ovakvim projektima na dobitku su svi, i učenici i nastavnici te planiramo u budućnosti još tjesnije surađivati s Agencijom za mobilnost i programe Europske kroz eTwinning /Erasmu+ projekte.


Predviđena je i sljedeća radionica na kojoj će sudionici pokrenuti projekt kao temelj za Erasmus+ K2 aktivnost u koju se upuštamo ove godine i to s timom koji vodi psihologica Danica Bavčević.
Radujemo se novim izazovima i želimo sreću projektnom Erasmus+ timu.