Na tradicionalnoj manifestaciji “Festival znanosti” i ove godine sudjelovali su naši učenici! 19. Travnja na FESB-u svojim radovima upotpunili su smotru. Sami cilj manifestacije bio je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o znanstvenim dostignućima te motivirati mlade ljude za istraživačko djelovanje. Sav napredak civilizacije i naš svakodnevni komfor od električne struje, alata i strojeva koji nam služe, prometala, računala, dostupnosti informacija do lijekova koji nam spašavaju i olakšavaju živote, čitav naš svijet počiva na znanstvenim otkrićima i tehnološkim izumima pa je ovogodišnja tema “otkrića” bila jako zanimljiva.

Naši radovi:

  1. “Ljudi koji su ukrali znanost”, pod mentorstvom profesorica Vesne Dobronić i Tammare Pavlović predstavio je povijest otkrića strukture DNA, električne žarulje, trofaznog sustava te infinitezimalnog računa. Učenice Mirta Klarić i Marina Žužul posjetiteljima su osim prezentacije omogućile sudjelovanje u interaktivnom memoryju te računanju pada/rasta populacije.
  2. Otkriće penicilina” - izradili su i prezentirali učenici Srećko Anić, Anđela Maleš i Lovre Rađa pod mentorstvom profesorice V. Dobronić. Zanimljivom prezentacijom i igrama privukli su mnoge posjetitelje festivala.
  3. USPOREDBA KEMOKINEZE U ORGANIZMIMA Amoeba proteus I Arcela vulgaris Marina Biliškova i Josipa Ivice pod mentorstvom profesorice Ines Alujević. Rad je predstavljen i na Državnom natjecanju. Istraživanje je jako zanimljivo s odličnim rezultatima i prezentirano je uz zanimljivu radionicu
  4. 4.Osim prirodoslovnih otkrića, naši učenici 3.d razreda: Petar Bralo, Sara Dumanić, Špiro Golem, Ivana Juras, Tea Jelavić, Antea Malenica, Rebeka Katić i Klara Rezić pod vodstvom profesorice Ivane Jambrović Čugura prezentirali su različita zanimljiva i kontroverzna otkrića u psihologiji u radu „NEKA OD NAJVAŽNIJIH OTKRIĆA U PSIHOLOGIJI“.

S ponosom možemo reći da su se naši učenici i ove godine pokazali kao izvrsni te se nadamo da će tako nastaviti i dalje!