Predavanje će održati naš bivši učenika dr. sc. Ivo Krka djelatnika Googlea na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

 

21. Fakultetski seminar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u srijedu 28. ožujka. 2018. u 12:00 sati u amfiteatar A1-1 na kojem će  dr. sc. Ivo Krka održati predavanje „ Životni put inteligentnih funkcija Gmail-a“.

Sažetak: Već 20 godina Google je pri čelnoj poziciji u izgradnji inteligentnih i ogromnih sustava sa stotinama milijuna korisnika. U Gmail-u strojna inteligencija pomaže korisnicima smanjiti broj neželjenih poruka, organizirati pretinac e-pošte i odgovoriti na poruke.

U ovom predavanju prezentirat će se kako su razvijene dvije inteligentne funkcionalnosti u Gmail-u: Smart Labels i Smart Reply. Njihov razvoj bit će objašnjen kao putovanje kroz životni ciklus programa. 

Završni dio predavanja posvećen je procesu prijave i opcijama zapošljavanja u Google-u.

Životopis:

Ivo Krka je Senior Site Reliabilility Engineer u YouTube Streaming SRE timu. Krka je prethodno bio član Gmail Intelligence tima gdje je radio na Smart Labels i Smart Reply proizvodima.
Doktorirao je na Sveučilištu Južne Californije pod vodstvom Profesora Nenada Medvidovića. Prethodno je diplomirao na FER-u u Zagrebu. Prije Google-a, Krka je bio vanjski suradnik u Quandary Peak Research-u i Infosys-u.

Glavna stručna interesna područja su mu inženjering programskih zahtjeva, dizajn i održavanje raspodijeljenih programskih arhitektura te primijenjena strojna inteligencija.