24. rujna 2019. u 18:00h na Medicinskom fakultetu u Splitu potpuno besplatno i potpuno otvoreno predavanje održati prof. Harald zur Hausen, dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 2008. za otkrivanje povezanosti HPV-a i karcinoma vrata maternice. Ovo predavanje održat će se u sklopu mjeseca svjesnosti u reproduktivnom zdravlju. Također, nakon predavanja i domjenka, u 19.30h će se održati panel rasprava s nobelovcem gdje će učenici imati jedinstvenu priliku postavljati pitanja prof. zur Hausenu. Pozivamo Vas da nam se pridružite na Medicinskom fakultetu u promoviranju zdravlja i ove vrlo važne javnozdravstvene teme o kojoj ćemo imati priliku učiti od jednog od najvažnijih znanstvenika u tom području.

Zbog iznimne značajnosti, bilo bi nam drago kada bi se učenici Vaše škole pridružili ovom projektu sa svojim razrednicima ili profesorima biologije u što većem broju u sklopu sata razrednika ili sata zdravstvenog odgoja i na taj način iz prve ruke saznali sve što trebaju o reproduktivnom zdravlju i važnosti očuvanja istoga, kao i skupiti iskustvo već u mladim danima i poslušati savjete i predavanje nobelovca. Ovakva prilika rijetko se pruža stanovnicima naše države i nadamo se kako ćete se odazvati ovom pozivu kako bismo svi zajedno sudjelovati u unaprjeđenju zdravlja naše zajednice. Molimo da nas obavijestite najkasnije do srijede, 18. rujna ukoliko ste zainteresirani za uključenje u ovaj projekt.

Detaljnije o rasporedu, kao i organizatorima možete vidjeti na webu www.nobeldays.com ili Facebook stranici "Nobel Days". Za bilo kakva pitanja, slobodno nas kontaktirajte na ovaj e-mail ili mene osobno na 091 794 7452.