Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara priredio je primanje za najbolju ovogodišnju maturanticu Ivu Barać, učenicu splitske 3. gimnazije koja je na ispitu iz državne mature ostvarila stopostotne rezultate iz više razine matematike i fizike:

“Oduvijek mi je matematika bila najdraži premet, još od osnovne škole. MIOC sam upisala baš zbog toga i tu se ta ljubav nastavila. Mislim da treba marljivo raditi i od samog početka jer se za maturu ne može pripremiti u mjesec dana, i da treba slušati savjete profesora jer je meni to najviše pomoglo. Općenito svi profesori u MIOC-u su nas jako dobro pripremili za maturu.” rekla je Iva Barać i najavila da će svoje daljnje obrazovanje nastaviti na FER-u.

Gradonačelnik Krstulović Opara ponosan je što je najbolja maturantica iz Splita: “Iznimno sam ponosan, a vjerujem da su i građani sretni što imaju ovako iznimne mlade ljude koji rastu u našem gradu. Imat će svu našu potporu i ovo je još jedan dokaz da je splitska 3. gimnazija uistinu najbolje što grad Split ima.”

Gradonačelnik je najavio daljnju potporu Grada Splita nadrenim učenicima i IT sektoru.

“Razvoj IT industrije, kreativne industrije i industrija koje nisu samo turizam, u gradu su jedini mogući način za zadržavanje ljudi iz tih područja, odnosno područja koji su izvan uslužnih djelatosti. Mi se oko toga trudimo, siguran sam da će naraštaj gospođice Ive Barać naći mjesto u svome gradu za par godina.” komentirao je Krstulović Opara

 5f9cd1a5 9f56 409b 9b20 a0e9c203d733