22.5.2018 maturanti su se uz pjesmu i ples oprostili od MIOC-a,njegovih preuskih hodnika i marljivih nastavnika koji su im,naravno,poželjeli puno sreće i uspjeha.Nastavnici su kao zahvalu i dar dobivali bukete,ruže i jedinstvene predmete.

 

Natpisi:

4.a“Miočanske ikone“

4.b“Oćemol' i ovo odgodit?“

4.c“Dalje znademo sami“

4.d”Napokon smo se oko nečega dogovorili”

4.e“Bit će vam takva magla u glavi da nećete znat ni di glavom udrit“

4.f „Tko zna zna tko ne zna-Marulić“

Nadamo se da će vrijeme provedeno ovdje biti lijepa i poticajna uspomena za sve.

Sretno maturanti i svratite ponekad ; )

 

U sklopu Erasmus+ KA2 projekta „One Land One Thousand Landscapes“ naši učenici bili su u Španjolskoj od 13. do 20. svibnja 2018.

Ovo je bila četvrta a ujedno i posljednja transnacionalna mobilnost nakon dvogodišnjeg razdoblja trajanja projekta partnerstva

među školama. Koordinatori projekta su profesori  srednje škole „Institut di Tecnificacio” iz Amposte, a škole partneri su  

“Filippo Traina” iz  grada Vittorie na Siciliji i  III. gimnazija Split.

Glavni cilj ove mobilnosti bio je priprema izložbe u centru umjetnosti „Lo Pati“ u svrhu diseminacije projekta.

Izložba je na zanimljiv način prikazala sve dijelove projekta: Overlapping landscapes, 1m2 of landscape i  Batscape initiative.

Osim navedenih dijelova, izložba je sadržavala i poseban dio namijenjen učenicima pod nazivom Student's Corner. Učenici iz sve tri

škole zajedničkim radom i dobrom suradnjom, na kreativan način osmislili su izložbu i izložili svoje radove i fotografije.

Osim pripreme izložbe, učenici su sudjelovali u brojnim sportskim aktivnostima  i posjetili su tri prekrasna Španjolska grada:  

Tarragonu, Peniscolu i Barcelonu.

 

Bilo je to nezaboravno iskustvo !!!

 

U MEMO (Srednjeeuropska matematička olimpijada) ekipi 2018. sudjelovat će i naš Luka Bulić Bračulj, a Barbara Sumić biti će dio MYMC (Mediteranska matematička prvenstva mladih) ekipe.

32423002 744205219116580 5665264345362202624 n

Subote 12.5. ispred HNK od 10:00 do 13:30 održalo se predstavljanje srednjih škola kako bi se neodlučnim osnovnoškolcima i njihovim roditeljima bolje predstavio srednjoškolski program rada i time olakšala ili otežala odluka o upisu.