Obavještavmo vas da će se ekipno natjecanje u SUDOKU održati u subotu 25. studenoga 2017 u 12:00 sati na FESB-u u Splitu.


Organizator je Enigmatski klub ' Božidar Vranicki' u suradnji s Hrvatskom MENS-om i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

 
Online prijave su na linku http://bit.ly/2hg7ilY

 

Primjere zadataka za natjecanje možete preuzeti ovdje:

http://bit.ly/2yBFkbK (studeni 2017)

http://bit.ly/2h9LhT8   (siječanj 2017)  i  

http://bit.ly/2h9UhHS  (2016)

 

Napomena: najavljenI termin 2.12.2017. promijenili  smo zbog prve radne subote Centara izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

 

Centar izvrsnosti novih tehnologija i Centar izvrsnosti iz informatike, uz Centar izvrsnosti iz matematike (već uspostavljen prošle godine) u ovoj školskoj godini dostupni su učenicima osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.

Upravo za njih, u subotu 25.11.2017. upriličit će se «Svečano otvaranje CI SDŽ» koje će se održati u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Split, Šoltanska 2.

Program

 

U okviru školskog projekta ERASMUS+ KA2 One land one thousand landscapes, 10 učenika iz 3A,B,C i 4.B razreda i  profesorice Bavčević i Pažanin otputovali su na Siciliju u grad Vittoriu. U sklopu 3.mobilnosti predstavljat će našu školu i sudjelovati u brojnim edukativnim projektnim aktivnostima.

Testiranje učenika za CIM biti će u subotu, 11. 11. 2017., na adresi Matice hrvatske 11, Split s početkom u 10 sati.

Svi učenici, koji pristupaju testiranju, raspoređeni su u tri škole koje se nalaze na navedenoj adresi, a na sljedećim likovima se nalazi njihov raspored:

 1. III_gimnazija raspored ucenika 2017
 2. Prirodoslovno tehnička škola raspored ucenika 2017
 3. Graditeljsko-geodetska škola raspored ucenika 2017

  Raspored je vršen po abecednom redu imena učenika.

  Molimo vas da učenik prije dolaska u školu na danom popisu pronađe svoje mjesto na koje je raspoređen, kako bi u školi od učenika-domaćina mogao dobiti upute do tog mjesta. Učenici-domaćini će biti u glavnom atriju navedenih triju škola.

  Protokol testiranja za prijem u CIM:
 1. Dolazak učenika do 9.30.
 2. Od 9.30 do 10.00 smještaj učenika prema objavljenom rasporedu.
 3. 10.00 početak testiranja:

  - Trajanje 90 minuta za učenike osnovnih škola

  - Trajanje 120 minuta za učenike srednjih škola

  - Test se piše grafitnom (+ gumica) ili kemijskom olovkom (plava ili crna)

  - Kalkulator se ne smije koristiti

  - Za vrijeme pisanja mobitel mora biti isključen.
 4. Marenda za učenike nakon završetka pisanja, koju osigurava Splitsko-dalmatinska županija.
 5. Povratak učenika putnika planira se za 12.20.
 6. Rezultati testiranja će biti objavljeni najkasnije u ponedjeljak 13. 11. 2017. do 12.00.
 7. Odluka o odabiru kandidata u petak, 17.11.2017. godine u 12.00.

  Za učenike putnike, Splitsko-dalmatinska županija osigurala je prijevoz prema rasporedu koji se može preuzeti na linku: https://ci-sdz.hr/obavijest-prijevoz-ucenika-na-testiranje-za-cim-11-11-2017-g/

Sve informacije o radu i aktivnostima Centara izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije možete pratiti na sljedećim web adresama:

 1. www.dalmacija.hr
 2. www.ci-sdz.hr
 3. www.facebook.com/cisdz.hr/ 

Početak rada Centara izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije je u subotu, 25.11.2017.


Svim učenicima želimo puno uspjeha.


Stručno povjerenstvo Centra izvrsnosti iz matematike

Splitsko-dalmatinske županije

Junior freshhh Croatia je natjecanje u kojem se srednjoškolci u tročlanim timovima bore za pobjedu rješavajući zanimljive zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

INA je projekt pokrenula s ciljem poticanja interesa učenika za prirodne znanosti i jačanje suradnje s mladim talentima, kao što je dosad činila i kroz programe Growww i Freshhh, namijenjene diplomantima i studentima.

Natjecanje se održava u dva kruga; u prvom krugu timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući zadatke iz područja prirodnih znanosti u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti, dok drugi krug okuplja pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo. Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će vrijedne nagrade, a nagrada očekuje i školu iz koje stigne najveći broj prijava.


INA poziva sve zainteresirane srednjoškolce da se uključe u Junior Freshhh natjecanje do 24. studenog 2017. putem stranice
www.juniorfreshhh.ina.hr, gdje su također dostupne sve informacije o igri i rokovima, postupku prijave i pravilima, a sve informacije mogu se pratiti i na Facebook stranici Junior Freshhh Croatia.

Molim Vas da informirate Vaše učenike o natjecanju te ih potaknete na prijavu jer mogu puno toga naučiti, a istovremeno se zabaviti i osvojiti vrijedne nagrade.

Važna informacija - škola s najvećim brojem prijavljenih timova također će biti nagrađena (oprema po izboru u vrijednosti od 5000kn).