Hrvatski učenici osvojili su jednu srebrnu i pet brončanih medalja na 13. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih održanoj u na Baliju u Indoneziji, koja se održava od 2. do 11. prosinca.

O zapaženom uspjehu hrvatskih učenika priopćenjem su u subotu izvijestili mentori tog učeničkog nacionalnog tima.

Učenik Darijan Gudelj (III. gimnazija, Split) osvojio je srebrnu, a učenici Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija, Split), Barbara Sumić (III. gimnazija, Split), Luka Kraljević (XV. Gimnazija, Zagreb), Ema Moškatelo (XV. Gimnazija, Zagreb) i Andrea Križanić (Prva gimnazija, Varaždin) osvojili su brončane medalje.

Članovi hrvatskog nacionalnog tima izabrani su temeljem rezultata postignutih na državnim natjecanjima iz fizike, kemije i biologije u prošloj školskoj godini (2015./16.) i dodatnog testiranja koje je tijekom proteklog lipnja provedeno na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

 Sudjelovanje učenika na ovogodišnjoj olimpijadi omogućilo je hrvatsko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a potporu je dao i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu čiji su nastavnici Filip Torić, Branimir Bertoša i Andreja Lucić sudjelovali u pripremama učenika te putovali s njima na Olimpijadu u svojstvu mentora iz fizike, kemije i biologije, stoji u priopćenju.

uc

Naši maturanti odlučili su preuzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti hvalevrijednu incijativu kojom bi smanjili troškove maturalne zabave koja se održava 28.1. ove godine. Tijekom velikog odmora ovaj tjedan prodavali su razne slastice, peciva i tople napitke. Mlađe generacije velikodušno su ih podržale i rado se odazvale pozivu na marendu na kojoj je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Autori teksta: 4.a

Foto snimili: 4.a

marenda1

marenda2

marenda3

 

Našim dragim humanitarkama teti Dunji i Ani Gelo, koje našu školu predstavljaju u brojnim volonterskim akcijama uručeno priznanje.

Povodom 5. prosinca, koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera, održana je svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

IMG 20161207 WA0002

Godišnju nagradu, ustanovljenu kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti, dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Dodjelom ove nagrade želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke tete Vinke – velike volonterke i humanitarke.

priznanje volontiranje