Nije prvi put da naša škola sudjeluje u projektima Europske unije, no ove godine po prvi put učenici sudjeluju u projektu „ One land, one thousand landscapes" Erasmus+ KA2. Projekt počinje 01.09.2016 i trajat će do 31.08.2018, a u tom periodu će učenici putovati i posjećivati jedni druge u različitim zemljama te izmjenjivati iskustva. Sutra, 26.11 deset učenika naše škole kreće na avanturu u Španjolsku u posjet Institutu de Tecnificació, u gradu  Amposta  pod vodstvom prof. Bavčević i prof. Pažanin. Nadamo se da će se dobro zabaviti, a vi ostanite aktivni na našem mrežnim stranicama i pratite novosti vezane za njihovo putovanje.

U četvrtak 17.11., maturanti naše škole su se uputili u Zagreb na Smotru sveučilišta koja se održavala u Studentskom centru. Učenici su imali priliku informirati se o fakultetima na štandovima i kroz zanimljive prezentacije pojedinih područja vezanih za fakultet njihovog izbora. Smotra je trajala tri dana, od četvrtka pa sve do subote.

Uz more informacija koje su dobili, maturanti su se i jako dobro zabavili razgledavajući Zagreb i sve što taj grad nudi.

Dana 21. studenog, 2016. godine, volonteri CK III. gimnazije u suradnji s Crvenim križem Split, već četvrtu godinu organiziraju akciju mjerenja tlaka i ITM-a.

Ovogodišnjom akcijom mlade srednjoškolce suočit ćemo sa srčanom kondicijom, skrenuti pažnju na kvalitetu življenja, ukazati na značaj oživljavanja i volontiranja, te ih potaknuti da se uključe u rad Crvenog križa Split.

Također, želimo predstaviti i našu sekciju Mladeži CK III. gimnazije, čiji su polaznici već dugogodišnji članovi Crvenog križa i sudionici na mnogim humanitarnim akcijama, kao i na natjecanjima u znanju i vještinama pružanja prve pomoći.
Naš moto je:

Čovječe, ne ljuti se,

narast će ti tlak

u ovoj humanitarnoj akciji

može sudjelovati svak’!

Zato nam se pridruži, ITM skuži

i reanimaciju pruži!“
Upravo zato vas svih s radošću pozivamo da nam se pridružite u akciji koja će se, ovog ponedjeljka, provoditi od 10 do 17.30 sati na kraju hodnika, između III. gimnazije i Graditeljsko – geodetske škole.