Čovječe, ne ljuti se,

narast će ti tlak, u ovoj akciji

može sudjelovati svak'!

Zato nam se pridruži, ITM skuži

i reanimaciju pruži!“

Moto je to već tradicionalne akcije koju su organizirali volonteri Crvenog križa III. gimnazije. Peta je to organizirana akcija mjerenja tlaka i indeksa tjelesne mase te poučavanja reanimacije.

Svrha akcije je unaprijeđenje i zaštita zdravlja, te promocija sekcije mladih Crvenog križa III. gimnazije koja je prošle godine predstavljala naše društvo na Državnom natjecanju u kategoriji mladi.

Odaziv na akciju je bio velik jer su osim učenika dolazili i školski djelatnici. Uz dobru atmosferu mnogi prisutni su naučili i postupak reanimacije koji su bez greške pokazivali naši volonteri, a neki su dobili priliku naučiti mjeriti tlak. Provedena je i kratka anketa o kvaliteti života te su sakupljani novčani prilozi. Mnoštvom plakata prisutni su se mogli informirati o našim volonterima kao i djelatnostima CK općenito. Akcija se održala u hodniku između III. gimnazije i Graditeljsko-geodetske škole Split.

Ovom akcijom volonteri su željeli pozvati ljude da se pridurže njihovoj sekciji te da nauče postupak reanimacije i važnost zdravog života.

Akciju su s veseljem organizirali i proveli: Ivona Delic, Katarina Kurtovic, Kate Kuko, Lucija Čatipović, Dora Rađa, Stella Balić, Ana Madunić, Lana Mihanović, Mia Vrdoljak, Dorian Dulčić, Sara Vukman, Jana Matić te njihova mentorica Vesna Dobronić, prof.